LIVE: MOΣΧΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

 Ζωντανή μετάδοση. Συλλογή στρατιωτικού εξοπλισμού πραγματοποιείται στη Μόσχα. Άρματα μάχης, οχήματα μάχης πεζικού, συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης και αυτοκινούμενα βάσεις πυροβολικού θα εισέλθουν στην Κόκκινη Πλατεία. Τα αστέρια του εναέριου μέρους της παρέλασης θα είναι τα μαχητικά Su-57 και τα αεροσκάφη ελέγχου Il-80.

Δείτε live την παρέλαση:

Ο στρατάρχης, Γκεόργκι ΖΟΥΚΟΦ! Βερολίνο Μάης 1945!

 Στις 22,43 τη νύκτα της 8ης Μαΐου 1945, στο κτίριο της στρατιωτικής σχολής του Βερολίνου, η στρατηγός, Β. Κέιτελ, εκ μέρους των ηττημένων ναζιστικων στρατευμάτων, υπέγραψε το πρωτόκολλο για την άνευ όρων παράδοση! Ιστορική στιγμή για όλο τον κόσμο, για την απελευθερωμένη, («θυμάται» άραγε από ποιον;), πλέον, Ευρώπη! Βλέποντας κανείς σήμερα τα

ΕΕ: Δεν συμφώνησαν στο 6ο πακέτο κυρώσεων για τη Ρωσία – Συνεχίζονται οι συνομιλίες (video)

 Aρχικός στόχος ήταν το 6ο πακέτο κυρώσεων να έχει τεθεί σε ισχύ την 9η Μαΐου, κάτι το οποίο δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται πριν τις 10 Μαΐου που θα ξανασυνεδριάσουν οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των κρατών-μελών της ΕΕ. (AP Photo/Dmitry Lovetsky)

Παρά την αισιοδοξία, ούτε σήμερα κατάφεραν τα κράτη-μέλη της ΕΕ να καταλήξουν σε συμφωνία για το έκτο πακέτο κυρώσεων με το εμπάργκο στο πετρέλαιο να παραμένει το «αγκάθι».

ΕΕ: Η Βουλγαρία προειδοποιεί με βέτο αν δεν εξαιρεθεί από το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο – Νέες συνομιλίες σήμερα

 Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας δεν θα υποστηρίξει το έκτο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία εάν η χώρα των Βαλκανίων δεν εξασφαλίσει την εξαίρεσή της από το προτεινόμενο εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, δήλωσε αργά χθες Κυριακή ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης Ασέν Βασίλεφ.