Ενδεχόμενη ήττα του Ερντογάν λαμβάνεται πλέον σοβαρά υπ' όψιν στο Παρίσι

 

Η υπόθεση αλλαγής κυβέρνησης στην  Άγκυρα λαμβάνεται πλέον σοβαρά υπ' όψιν στο Παρίσι, με τον γαλλικό Τύπο να χαρακτηρίζει τον Ερντογάν «διπρόσωπο σουλτάνο» και «Τούρκο Μακιαβέλλι», αλλά και τους αναλυτές να διερευνούν πώς θα μπορούσαν να εξελιχθούν οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ σε περίπτωση ήττας του. "Μια νίκη του Ερντογάν θα ήταν μια νίκη του Πούτιν", αναφέρει στην εφημερίδα Le Monde ο Μαρκ Πιερίνι, επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Carnegie Europe και πρώην πρεσβευτής της ΕΕ στην Άγκυρα, επισημαίνοντας ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έδωσε μια καλή ιδέα για το διπλό παιχνίδι του Ερντογάν.

Τουρκία: Προβάδισμα Κιλιντσάρογλου με περισσότερες από 5 μονάδες σε νέα δημοσκόπηση

 

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Konda που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δείχνει τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να υπολείπεται σε ποσοστό αποδοχής έναντι του κυριότερου αντιπάλου του, του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατά περισσότερες από πέντε ποσοστιαίες μονάδες ενόψει των προεδρικών εκλογών της προσεχούς Κυριακής.

Πακιστάν: Παράνομη η σύλληψη του Ιμραν Χαν αποφάνθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο

 Η σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού την Τρίτη προκάλεσε εκτεταμένες και βίαιες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα αναγκάζοντας την κυβέρνηση να κατεβάσει τον στρατό.

 

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν έκρινε ότι η επεισοδιακή σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού Iμραν Xαν με την κατηγορία της διαφθοράς νωρίτερα αυτή την εβδομάδα είναι παράνομη.

Γέλεν: Μια στάση πληρωμών στις ΗΠΑ θα προκαλέσει παγκόσμια ύφεση

 

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν κάλεσε σήμερα το Κογκρέσο να αυξήσει το όριο δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους και να αποφύγει το πρωτοφανές σενάριο της στάσης πληρωμών, κάτι που θα προκαλέσει παγκόσμια οικονομική ύφεση και θα κινδυνεύσει να υπονομεύσει την ηγετική θέση των ΗΠΑ στην παγκόσμια οικονομία.

Η Γέλεν έκανε αυτή την προειδοποίηση σε δηλώσεις που έχει προετοιμάσει για τη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει λίγο πριν τη συνάντηση στην Ιαπωνία με τους ομολόγους της της Ομάδας των 7 (G7), καθώς και της Ινδίας, της Ινδονησίας και της Βραζιλίας.

Ένα βήμα πριν την απόλυτη κατάρρευση η Αργεντινή-Άδεια τα ταμεία

 

Ο αγώνας της Αργεντινής για να αποτρέψει την πλήρη κατάρρευση του προβληματικού της νομίσματος αφήνει την κεντρική τράπεζα, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, χωρίς ταμείο.
Το έθνος της Νότιας Αμερικής έχει ήδη ξοδέψει όλα τα ρευστά διεθνή αποθέματά του, συν ένα ακόμη εκτιμώμενο 1 δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων 1816 Economia & Estrategia, με έδρα το Μπουένος Άιρες – αυξάνοντας το διακύβευμα καθώς το έθνος παλεύει με μια ιστορική ξηρασία και την επικείμενη ύφεση.

Wagner για Μπάκχμουτ –«Έχει τελειώσει–Μας μένουν μόνο 742μέτρα»-Διαψεύδει την «ουκρανική προέλαση»

 

H Wagner ανακοίνωσε σήμερα ότι της απομένουν μόνο 742 μέτρα για να ολοκληρωθεί η πλήρης κατάληψη του Μπάκχμουτ, διαψεύοντας έτσι τους ουκρανικούς ισχυρισμούς πως με αντεπίθεση οι Ουκρανοί είχαν καταλάβει τμήματα της πόλης.

Αυτό που είχε γίνει ήταν να καταλάβει 3 τ.χλμ. η 3η ουκρανική Ταξιαρχία στην ύπαιθρο νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ, τα οποία όμως εν συνεχεία απώλεσαν κατόπιν αντεπιθέσεως του 3ου Αποσπάσματος Εφόδου της Wagner.

Ν.Πεσκόφ−«Η Ρωσία ενεργεί αργά στην Ουκρανία−Διεξάγει ειδική επιχείρηση και όχι πόλεμο»

 

Η ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι «πολύ δύσκολη», όμως ορισμένοι στόχοι έχουν επιτευχθεί, δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.

Ο Πεσκόφ είπε στο ρωσικό πρακτορείο ότι η Μόσχα ενεργεί με αργό ρυθμό στην Ουκρανία επειδή «είναι μια ειδική επιχείρηση, όχι πόλεμος».

Υποστήριξε όμως ότι η Ρωσία έχει καταφέρει να προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στη στρατιωτική μηχανή της Ουκρανίας και «αυτή η δουλειά θα συνεχιστεί».

Οι Ουκρανοί προαναγγέλλουν αποτυχία αντεπίθεσης−Έπληξαν με HIMARS αιχμαλώτους στο Bakhmut

 

Μετά τη συνεχιζόμενη αναβολή της ημερομηνίας έναρξης της αντεπίθεσης τους οι Ουκρανοί σπεύδουν πλέον να χαμηλώσουν τις προσδοκίες από τη μεγάλη στρατιωτική τους επίθεση για την ανακατάληψη ουκρανικών εδαφών, υποστηρίζοντας πως εάν οι στόχοι τους δεν επιτευχθούν, τότε θα ακολουθήσουν και άλλες επιχειρήσεις.
Πρόκειται για ένα τελείως διαφορετικό αφήγημα από αυτό που είχε καλλιεργηθεί – τουλάχιστον μέχρι τώρα – από το Κίεβο αλλά και από τη Δύση, καθώς το μήνυμα προς τη Ρωσία ήταν πως η αντεπίθεση αυτή θα ήταν

Σε σφαγή κατέληξε ουκρανική αντεπίθεση στο Ούγκλενταρ-750 νεκροί Ουκρανοί

 

Σήμερα το πρωί οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν αντεπίθεση και στο Βούλενταρ η οποία όμως καταστράφηκε από την ρωσική Αεροπορία -που έκανε την εμφάνισή της στο πεδίο των μαχών μετά από αρκετό καιρό- και αποχώρησαν αφήνοντας περίπου 750 νεκρούς.

Συγκεκριμένα οι Ουκρανοί φέρεται να έχουν συγκεντρώσει στην Ζαπορίζια περίπου 60.000 άνδρες και μέρος αυτής της δύναμης προωθήθηκε στο Βούλενταρ κατά των ρωσικών στρατευμάτων.