Ρωσική παράδοση από τα λαογραφικά μπαλέτα Μπεριόσκα.

Για δύο παραστάσεις, στις 21 και 22 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής
Εξήντα τρία χρόνια καλλιτεχνικής παράδοσης «μετρούν» τα Κρατικά..
Μπαλέτα της Μόσχας Μπεριόσκα, τα οποία την Παρασκευή και το Σάββατο, 21 και 22 Οκτωβρίου, θα εμφανιστούν στην Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» στο Μέγαρο Μουσικής.
Ο λόγος για τα λαογραφικά μπαλέτα που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο ζωντανεύοντας τον λυρισμό της ρωσικής ψυχής.
Με εμφανίσεις σε περισσότερες από 80 χώρες και στις πέντε ηπείρους, θεωρούνται από τα πιο αυθεντικά παραδοσιακά μπαλέτα της Ρωσίας.
Εμπνεύστρια των Μπαλέτων Μπεριόσκα ήταν η διακεκριμένη σοβιετική χορογράφος Ναντέζντα Ναντεζντίνα η οποία βασίστηκε στον πλούτο των παραδοσιακών χορών της Ρωσίας μπολιάζοντάς τους με σύγχρονα στοιχεία.
Το 1957 τη σκυτάλη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης των Μπαλέτων Μπεριόσκα πήρε η Μίρα Κόλτσοβα της χορογραφικής σχολής Μπολσόι, φέρνοντας μια νέα πνοή στα μπαλέτα.
Στηριζόμενη στη διαρκή έρευνα και έχοντας ως βάση την παράδοση, έδωσε ταυτότητα, ρυθμό και πλουραλισμό στα μπαλέτα.
Με εμφανίσεις από τη Σκάλα του Μιλάνου μέχρι άλλα φημισμένα θέατρα του κόσμου, τα Μπαλέτα Μπεριόσκα έχουν αποκτήσει το δικό τους κοινό.
Ειδικά ο διάσημος πλέον κυκλικός γυναικείος χορός που συνοδεύει το κλασικό φολκλορικό τραγούδι «Η σημύδα στον αγρό», αποτελεί το σήμα-κατατεθέν του πολιτιστικού θησαυρού που εκπροσωπούν.
Η μεγάλη αναγνώριση των Μπαλέτων Μπεριόσκα επιβεβαιώθηκε πρόσφατα με την απονομή του Χρυσού Μεταλλίου από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, επιβραβεύοντας έτσι την καλλιτεχνική τους προσφορά.


Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βας. Σοφίας και Κόκκαλη, τηλ. 2107282333)
Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» - 21, 22 Οκτωβρίου, 8:00 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων : 20 ευρώ (Φοιτητικά), 30, 40, 60, 80 ευρώ (Διακεκριμένη Ζώνη)
www.megaron.gr

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...