Οι φωτογραφίες της χρονιάς που πέρασε Ολόκληρο το 2011… σε μερικές «πόζες»!

Αν και  μπορεί κάποιος να πει ότι η  γεύση που αφήνει το 2011 είναι κυρίως πικρή, λόγω της ευρωπαϊκής κρίσης και  της γενικευμένης –και καθ’όλα δικαιολογημένης- κατήφειας την οποία..
αυτή προκαλεί, πολλές από τις παρακάτω φωτογραφίες δίνουν και ελπίδα ανάμεσα σε άλλα, μα κατά βάσει θα μας θυμίσουν στιγμές παγκόσμιες, στιγμές δυνατές, και γεγονότα που μας καθήλωσαν.  
Ιδού, λοιπόν, το 2011….

Βασιλικό φιλί:



Prince William and Kate Middleton kiss for the crowds (Sarah Burton's Alexander McQueen design)


Κάρλα Μπρούνι Σαρκοζί:



France's First Lady Carla Bruni-Sarkozy (C), wife of European Commission President Margarida Barroso (L), Canada's Prime Minister wife Laureen Harper (2nd L), wife of European Council President Geertri Van Rompuy (2nd R) and Russia's President's wife Svetlana Medvedev pose after their arrival at the G8 summit in Deauville, May 26, 2011.


Κιμ Γιονγ-Ιλ:



Η κηδεία τού Βορειοκορεάτη ηγέτη σε μία παγωμένη Πιονγκγιάνγκ και μία χαμογελαστή φωτογραφία του, για να τον θυμάται ο κόσμος όπως εκείνος επιθυμούσε.


Μπερλουσκόνι:




Τα πάρτι Μπούνγκα-Μπούνγκα άφησαν εποχή και… «ατίμασαν» την τιμή του Καβαλιέρε.


Μλάντιτς –Μλάντιτς 2:





Ο άλλοτε ισχυρός Σέρβο-Βόσνιος ηγέτης Ράτκο Μλάντιτς, φανερά καταβεβλημένος, οδηγείται στη Χάγη της Ολλανδίας όπου και θα δικαστεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια τού πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία.


Christchurch-N.Z.:



Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ν. Ζηλανδίας χτυπήθηκε από σεισμό 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, αφήνοντας πίσω του δεκάδες νεκρούς και άμορφες μάζες κτιρίων πεσμένα πάνω σε αυτοκίνητα και κατεστραμμένους δρόμους.


Amy Winehouse:



Το τέλος της τραγικό, οι μουσικές και τα τραγούδια της υπέροχα αν και «σκοτεινά». Η 27χρονη αμφιλεγόμενη ντίβα της soul, Amy Winehouse βρίσκεται νεκρή στο διαμέρισμά της, στο Λονδίνο. Το ιατροδικαστικό πόρισμα έκανε λόγο για ατυχές συμβάν (misadventure).


Αγανακτισμένοι-Νέα  Υόρκη:



Το κίνημα «Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ» και οι Αμερικανοί «αγανακτισμένοι» οργάνωσαν πολύμηνες διαδηλώσεις στη Νέα Υόρκη, διαδηλώνοντας κατά των υπέρογκων κερδών στη Γουόλ Στριτ.


Egypt:



Η Αραβική Άνοιξη έφτασε για την Αίγυπτο-Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους τού Καΐρου διαδηλώνοντας κατά τού Μουμπάρακ τον οποίο και «έριξαν».

Δίκη  Μουμπάρακ:



Ο πρώην ηγέτης της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ κατά τη δίκη του στο Κάιρο.


Strauss Khan:



Το σκάνδαλο Strauss Khan συγκλόνισε την κοινή γνώμη στη Γαλλία και όχι μόνο και στέρησε τη θέση τού Διοικητή τού ΔΝΤ από τον ισχυρό Γάλλο οικονομολόγο και πολιτικό.


Καντάφι:



Ο πρώην ηγέτης της Λιβύης Μοαμάρ Καντάφι θανατώνεται με λύσσα από αντικαθεστωτικούς που τον έπιασαν και το πτώμα του, προτού τοποθετηθεί σε «δημόσια» θέα, σκυλεύτηκε από τους θύτες του.


Λιέγη:



Η ήσυχη και σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς βελγική πόλη Λιέγη, ταράζεται «συθέμελα» από την φονική επίθεση τού Nordine Amrani, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 6 νεκρούς. Από την επίθεση τραυματίστηκαν περισσότερα από 100 άτομα.

Μπρέιβικ:



 Ο Νορβηγός τρομοκράτης Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ σκορπίζει το θάνατο στο νησί Ουτόγια. Οι νεκροί έφτασαν τους 69.

Φουκουσίμα:



Η έκρηξη στους αντιδραστήρες τού πυρηνικού εργοστασίου, στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας που προκλήθηκε από σεισμό στην περιοχή, έσπειρε τον πανικό στη χώρα και σε συνδυασμό με το καταστρεπτικό τσουνάμι άφησε τεράστια τραύματα στην τοπική κοινωνία και οικονομία.


Λονδίνο:



Η βρετανική μητρόπολη ζει στιγμές πρωτόγνωρες. Πυρπολήσεις κτιρίων και αυτοκινήτων και αμέτρητες λεηλασίες καταστημάτων, κυρίως από νεαρά παιδιά ήταν η κορνίζα στην οποία φωτογραφιζόταν η πρωτεύουσα της Μ. Βρετανίας για πολλές ημέρες.
 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...