ΦΙΛΟΛΑΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ... Στην αντεπίθεση ο Πούτιν μετά τον εκλογικό κόλαφο

Ο Ρώσος πρωθυπουργός επενέβη δυναμικά για να αποφευχθεί το λουκέτο σε βιομηχανία αλουμινίου με 3.500 εργαζομένους. Αυτό το είδος «παρεμβάσεων» αποτελούσε ανέκαθεν το δυνατό χαρτί του για να κερδίζει τη μεσαία τάξη με τις ηγετικές του ικανότητες, τονίζουν διεθνή ΜΜΕ..Ουκρανές ακτιβίστριες του γκρουπ "Femen" συλλαμβάνονται από Ρώσους αστυνομικούς για τη γυμνόστηθη διαμαρτυρία τους κατά του Πούτιν, έξω από εκκλησία της Μόσχας

Αποφασισμένος να ξανακερδίσει το «χαμένο έδαφος» εμφανίζεται ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος, βλέποντας τη δημοτικότητά του να έχει κατρακυλήσει τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, περνάει στην... αντεπίθεση. Οπως ενημέρωσε χθες η ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης, ο Ρώσος πρωθυπουργός «επενέβη δυναμικά», με στόχο να αποφευχθεί το λουκέτο μιας βιομηχανίας αλουμινίου που απασχολεί 3.500 εργαζομένους.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κίνηση του Πούτιν κάθε άλλο παρά «έκπληξη» αποτελεί, αφού ο Ρώσος ηγέτης έχει προβεί και στο παρελθόν σε παρόμοια τεχνάσματα, καταφέρνοντας να εκτοξεύσει τη δημοτικότητά του στα ύψη. Στην προκειμένη περίπτωση, το «αρχαϊκό» χυτήριο αλουμινίου Μπογκοσλόσκ (BAZ), που βρίσκεται στα Ουράλια Ορη και λειτουργεί από το 1945 (με παραγωγή 113.000 τόνων αλουμινίου το 2010) προμηθεύεται πρώτες ύλες από ένα τοπικό διυλιστήριο. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του χυτηρίου, τον κολοσσό της αγοράς αλουμινίου RUSAL, το κόστος λειτουργίας της εγκατάστασης, κυρίως σε ό,τι αφορά την κατανάλωση ενέργειας, έχει πλέον γίνει απαγορευτικό.
Ωστόσο, ο Πούτιν παρενέβη προσωπικά, δίνοντας εντολή στους μετόχους μιας άλλης εταιρείας να πουλήσουν στη RUSAL μια άλλη, εκσυγχρονισμένη εγκατάσταση στην περιοχή η οποία θα επιτρέψει στο χυτήριο να μειώσει ραγδαία τα ενεργειακά της κόστη.
Οπως υπενθυμίζουν αρκετά διεθνή ΜΜΕ, αυτό το είδος «παρεμβάσεων» αποτελούσε ανέκαθεν το δυνατό χαρτί του Πούτιν, ωστόσο παραμένει να αποδειχθεί εάν η μεσαία τάξη της Ρωσίας συνεχίζει να συγκινείται από αυτού του τύπου τις ηγετικές πρωτοβουλίες.
Παρέμβαση για ομογενή
Στην αντεπίθεση ο Πούτιν μετά τον εκλογικό κόλαφο
Με προσωπική παρέμβαση, ο Πούτιν ζήτησε να ελεγχθεί η βασιμότητα της απομάκρυνσης του επιφανούς ομογενούς οφθαλμολόγου, Χρ. Ταχτσίδη, από τη διεύθυνση του Ινστιτούτου «Μικροχιρουργκία Γκλάζα» (μικροχειρουργική οφθαλμού). Η υπόθεση της απόλυσης του Ταχτσίδη στις 17 Νοεμβρίου είχε συγκλονίσει την επιστημονική κοινότητα, εκπρόσωποι της οποίας τη χαρακτήρισαν «παράδειγμα αυθαιρεσίας» της υπ. Υγείας, Τ. Γκολίκοβα. ΜΕΛΙΝΑ ΧΑΡΙΤΑΤΟΥ
xaritatou@pegasus.g

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...