Οι Αμερικανοί «έμαθαν» τα ελληνικά κάλαντα Χριστούγεννα με «άρωμα» ελληνικό στην Αστόρια

«Πλημμύρισε» χθες, 24 Δεκεμβρίου, παραμονή των Χριστουγέννων, το κέντρο της ελληνικής Αστόριας στη Νέα Υόρκη από ήχους, αρώματα, μυρωδιές και ευωδιές από τσουρέκια, κουλουράκια..
κουραμπιέδες αλλά και χρώμα ελληνικό παραδοσιακό, από τα κάλαντα που έψαλαν τα παιδιά του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού της Νέας Υόρκης σε Έλληνες και Αμερικανούς.
Για πέμπτη χρονιά φοιτητές, νέοι εκπαιδευτικοί, ηθοποιοί και καλλιτέχνες πήραν τους στολισμένους δρόμους και μπήκαν σχεδόν σε όλα τα ελληνικά καταστήματα στην Αστόρια και έψαλαν το «Καλήν εσπέραν» μπροστά στα έκπληκτα μάτια Αμερικανών, που πολύ γρήγορα καταλάβαιναν και συμμετείχαν.
Οι Έλληνες καταστηματάρχες τους υποδέχονταν άλλοι με δάκρυα στα μάτια και άλλοι βάζοντας το μποναμά στο καπέλο του Άι Βασίλη που κρατούσαν για να δέχονται τα δώρα και το φιλοδώρημα του καθενός.
Τα χρήματα πάνε για τις ανάγκες του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού, γι' αυτό και ο κόσμος ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρος, αφού ο συγκεκριμένος οργανισμός αποτελεί έναν ιδιαίτερα δημιουργικό φορέα, ίσως από τις λίγες εξαιρέσεις, που παράγει έργο πνευματικό και καλλιτεχνικό, δίνοντας ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά και τις δυνατότητές τους.
Οι νέοι του ΚΕΠ από νωρίς το πρωί  πήγαν σε λέσχες ελληνικές και συλλόγους, όπου οι απόμαχοι της ζωής (συνταξιούχοι) περνούν τις ώρες τους, σε καφενεία, καφετέριες ελληνικές στην 30ή κεντρική λεωφόρο στην Αστόρια, την επονομαζόμενη και Greek Avenue -κέντρο της ελληνικής και κυπριακής νεολαίας-, σε κρεοπωλεία, κομμωτήρια, ανθοπωλεία, φούρνους ελληνικούς, σουβλατζίδικα και σε γνωστά και διάσημα ελληνικά εστιατόρια της περιοχής. 
Το Kέντρο Eλληνικού Πολιτισμού αποτελεί, από τα χρόνια της δικτατορίας που είχε ιδρυθεί, προκειμένου να συμμετέχει στον αντιδικτατορικό αγώνα, επί 35 χρόνια τώρα μια πνευματική εστία με καθημερινές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα.



πηγη    VIDEO

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...