Τον Ομπάμα εμπιστεύονται οι Αυστριακοί

Τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, φαίνεται πως εμπιστεύονται για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη οι Αυστριακοί, σύμφωνα με..
δημοσκόπηση. Στις τελευταίες θέσεις βρίσκεται ο Έλληνας πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, στη δημοσκόπηση "Δείκτης εμπιστοσύνης", που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΡΑ) και δημοσιεύεται σήμερα, το 54% των Αυστριακών εμπιστεύεται τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα, σε αντίθεση με το 28% (διαφορά 26 ποσοστιαίων μονάδων με θετικό πρόσημο).
Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Γερμανίδα καγκελάριος, Άντζελα Μέρκελ, με δείκτη εμπιστοσύνης συν 22, καθώς το 54% τάσσεται υπέρ και το 32% κατά.
Ακολουθούν ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, Εβαλντ Νοβότνι (+11), και ο Αυστριακός αντικαγκελάριος, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαικού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ (+2)
Ο επικεφαλής της Ευρωομάδας Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ εμφανίζεται με δείκτη εμπιστοσύνης για τους Αυστριακούς στο μείον 2, ο νέος πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, με μείον 8, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, με μείον 14 και ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στο μείον 18.
ΟΈλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος βρίσκεται με μείον 30, καθώς -σύμφωνα με τη δημοσκόπηση- μόλις το 8% των Αυστριακών τον εμπιστεύεται, ενώ ένα 38% δεν τον εμπιστεύεται).


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...