Συρρέουν στην Βηθλεέμ για τα Χριστούγεννα

Χιλιάδες πιστοί και τουρίστες από όλο τον κόσμο αναμένεται να συρρεύσουν στην γενέτειρα του Χριστού, την Βηθλεέμ για τα Χριστούγεννα
Συρρέουν στην Βηθλεέμ για τα Χριστούγεννα..


Στην μικρή αυτή πόλη της Δυτικής Οχθης αναμένονται περίπου 90.000 επισκέπτες, ενώ θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα κορυφωθούν με την μεταμεσονύχτια λειτουργία στον Ναό της Γέννησης, ο οποίος είναι χτισμένος στο σημείο όπου πιστεύεται πως γεννήθηκε ο Χριστός.
Εξω, πλήθος ανθρώπων που ψάλλουν κάλαντα έχουν συγκεντρωθεί γύρω από το 15 μέτρων χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Μανγκέρ.
Ο δήμαρχος της Βηθλεέμ δήλωσε ότι ελπίζει οι γιορτές να φέρουν τους Παλαιστίνιους πιο κοντά στο όνειρό τους για ανεξάρτητο κράτος.Γιορτάζουμε αυτά τα Χριστούγεννα με την ελπίδα ότι στο εγγύς μέλλον θα βρούμε το δίκαιό μας για ανεξαρτησία, να δημιουργήσουμε το δικό μας δημοκρατικό Παλαιστινιακό κράτος στην παλαιστινιακή γη», πρόσθεσε ο δήμαρχος σε δηλώσεις του στο Associated Press.
Για αυτό τα Χριστούγεννα αυτά είναι μοναδικά», είπε.
Πολλοί κάτοικοι της Βηθλεέμ θλίβονται από την απουσία ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Το Ισραήλ ελέγχει την πρόσβαση στην πόλη μέσω σημείων ελέγχου και του επίμαχου φράχτη.
Οι κάτοικοι λένε ότι η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο με τον φράχτη, ο οποίος περιβάλλει την Βηθλεέμ σε τρία σημεία.
Η χριστιανική κοινότητα της Γάζας είναι μικρή με 2300 μέλη, 700 λιγότερα από πέρυσι. Όποιος μπορεί, εγκαταλείπει τη Γάζα. Η περιοχή παραμένει περικυκλωμένη από τον ισραηλινό στρατό, η καθημερινότητα για τα 1,5 εκατομμύρια κατοίκους χρωματίζεται από τη βία και την ανασφάλεια


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...