Αυτοκτονία, δολοφονία ή ένα τραγικό δυστύχημα; Κρεμάστηκε ο υφ. Εμπορίου της Αργεντινής

Μόλις δέκα μέρες αφότου ανέλαβε το χαρτοφυλάκιό του στη νέα κυβέρνηση της Κριστίνα Κίρσνερ, ο 33χρονος Ιβάν Χέιν βρέθηκε κρεμασμένος στο δωμάτιο του..
ξενοδοχείου όπου διέμενε, στο Μοντεβιδέο.
Μέχρι στιγμής, η αστυνομία προσπαθεί να καταλήξει στο συμπέρασμα αν πρόκειται για αυτοκτονία, δολοφονία ή ένα τραγικό δυστύχημα.«Αυτοκτόνησε στο Ξενοδοχείο Radisson,» είπε η πηγή, προσθέτοντας ότι είχε κρεμαστεί και ότι η Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ είναι σε παρακολούθηση από τους γιατρούς στα κεντρικά γραφεία της Mercosur, αφού υπέστη νευρικό κλονισμό όταν άκουσε τα νέα.
Στο ξενοδοχείο Radisson στο Μοντεβιδέο και στο κέντρο της πόλης, όπου διέμεναν την Τρίτη οι πρόεδροι που παρακολουθούν τη σύνοδο κορυφής της Mercosur, είχαν εντείνει τα μέτρα ασφαλείας στον δέκατο όροφο όπως επιβεβαίωσε από την αστυνομία το AFP.
Η είδηση του θανάτου του έπεσε σαν βόμβα στη Σύνοδο.
Η Κριστίνα Κίρσνερ έμαθε τα νέα ενώ βρισκόταν σε κεκλεισμένων των θυρών σύσκεψη με τους υπόλοιπους ομολόγους της.
Ο Ιβάν Heyn, 33 ετών , ήταν οικονομολόγος μέλος της Περονιστικής νεολαίας  Campora, φίλος του Max Kirchner, (ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου της Αργεντινής).
Ο νεαρός πολιτικός έλαβε υφυπουργός Εμπορίου και ήταν μέλος της αργεντίνικης αντιπροσωπείας που μετείχε στη Σύνοδο Mercosur, για το εμπόδιο στη Νότια Αμερική, που φιλοξενείται στην Ουρουγουάη.
Πρώην ηγέτης της Ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών την Αργεντινή, είχε καταλάβει και άλλες θέσεις στο Υπουργείο Οικονομίας κατά τη διάρκεια της πρώτης προεδρίας της Cristina Kirchner και είχε πάρει πριν από 10 ημέρες την Γενική Γραμματεία Εξωτερικού Εμπορίου.
Ο Heyn την περασμένη εβδομάδα ταξίδεψε στο Μοντεβιδέο για να συμμετάσχει σε τεχνικές συνεδριάσεις πριν από τη σύνοδο κορυφής της Mercosur, στην οποία συμμετέχουν αυτή την Παρασκευή οι πρόεδροι της Αργεντινής, της Βραζιλίας, Παραγουάης, Ουρουγουάης, του Εκουαδόρ και της Βενεζουέλας


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...