«Η Ρεάλ στα... τέσσερα»

Χωρισμένη στα… δύο παραμένει η Ισπανία, λίγες ώρες μετά το σφύριγμα της λήξης του ντέρμπι στο Μπερναμπέου.. 
Που βρήκε την Ρεάλ να γνωρίζει μια ακόμη οδυνηρή ήττα και μάλιστα μέσα στην έδρα της από την "μισητή» αντίπαλο Μπαρτσελόνα.
Ο ισπανικός Τύπος δεν έδειξε… έλεος στον Ζοζέ Μουρίνιο και τα «αστέρια» του… Ο μεν «φιλικός» τους περνάει… γενναίες 14, ο δε καταλανικός απλά το απολαμβάνει με αρκετή δόση ειρωνείας και χλευασμού. «Ηρωες», είναι ο τίτλος της «Sport», η οποία στο κείμενό της αναφέρει: «Νίκη με ανατροπή και μαθήματα ποδοσφαίρου»…Μια άλλη -φιλικά προσκείμενη προς την Μπαρτσελόνα- εφημερίδα, η El Mundo Deportivo κάνει λόγο για «χτύπημα πρωταθλητή» και στο άρθρο τονίζει την βαθμολογική σημασία της νίκης.
Λιγότερο… πολιτισμένα «έπιασε» το clasico η La Vanguardia που ναι μεν χρησιμοποίησε ως τίτλο το «Απόδειξη υπεροχής», όμως στο κυρίως θέμα θύμισε κάπως… ελληνικά οπαδικά έντυπα, αναφέροντας: «Η Μπάρτσα επέβαλε την κυριαρχία της, η Ρεάλ ξανά στα… τέσσερα».
Οσον αφορά τις «πρωτευουσιάνικες» εφημερίδες, αυτές δηλαδή που στηρίζουν την ομάδα της Μαδρίτης, η μεγάλη «Marca»… παραδέχτηκε πόσο μικρή εμφανίστηκε η «βασίλισσα», επιλέγοντας τον τίτλο «Μικρή Ρεάλ, μεγάλη Μπάρτσα» και μάλιστα με φωτογραφία του Ρονάλντο να κοιτάζει ψηλά!
Μια… σόδα για την χώνεψη ήρθε στο μυαλό των υπευθύνων της ΑΒC. «Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν… σόδα» για την Μπάρτσα, έγραψε στο κυρίως άρθρο της.
Οσον αφορά, τέλος, την «As», απλά… παραδέχτηκε την ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα. Με πρωτοσέλιδο τον απογοητευμένο Κασίγιας, γράφει στον τίτλο της:
«Νίκησε ο καλύτερος».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...