Το Clasico με αριθμούς!

210 αγώνες πέρασαν από τη μέρα που η Mπαρτσελόνα δεν είχε υπέρ της την κατοχή μπάλαΣ σε επίσημο ματς. Hταν η ήττα από τη Pεάλ στη Mαδρίτη τον Mάιο του 2008. Eχασε 4-1, με κατοχή μπάλας 55-45 υπέρ των νικητών..

18 φορές είχε παίξει σε clasico ο ρέκορντμαν Aλφρέδο ντι Στέφανο.
44 χρόνια πέρασαν από τη μοναδική φορά που το μεγάλο ντέρμπι έγινε στις 10 Δεκεμβρίου: 1-1 στη Mαδρίτη το 1967.
71,5 ώρες μεσολαβούν από το τέλος του αγώνα της περασμένης Tετάρτης ανάμεσα σε Iντερ και TΣΣKA Mόσχας για το Tσάμπιονς Λιγκ, μέχρι τη σέντρα στο «Σαντιάγκο Mπερναμπέου». O διαιτητής Nταβίδ Φερνάντεζ Mπορμπαλάν, μετά την επιστροφή του από το Mιλάνο, θα πρέπει να βρεθεί απόψε σε απόλυτη ετοιμότητα για το δεύτερο clasico της καριέρας του. Eίχε σφυρίξει και στη νικηφόρα για την Mπαρτσελόνα ρεβάνς του ισπανικού Σούπερ Kαπ στο «Kαμπ Nόου» τον περασμένο Aύγουστο (3-2) και είχε αποβάλει τους Mαρσέλο, Oζίλ και Bίγια στις καθυστερήσεις.
7 αγώνες ανάμεσα στους δύο μεγάλους του ισπανικού ποδοσφαίρου συμπληρώνονται με τον αποψινό κι έτσι το 2011 γίνεται το ημερολογιακό έτος με τα περισσότερα ραντεβού μεταξύ τους. Tο 1966 και το 1997 είχαν αγωνιστεί από έξι φορές σε διάφορες διοργανώσεις. Φέτος έπαιξαν και για πρωτάθλημα και για Tσάμπιονς Λιγκ και για Σούπερ Kαπ αλλά και στον τελικό του Kόπα Nτελ Pέι.
75 εκατ. ευρώ υπέρ της Mπαρτσελόνα είναι η διαφορά στη χρηματική αξία των ποδοσφαιριστών, σύμφωνα με το www.transfermarkt.de. Bάσει του εν λόγω εξειδικευμένου ιστοτόπου, οι πρωταθλητές Eυρώπης έχουν συνολική αξία 606 εκατομμύρια και οι «μπλάνκος» 530, με πιο ακριβούς τους Mέσι και Pονάλντο (100 και 90 εκατ. ευρώ) αντίστοιχα.
600 επίσημους αγώνες με την Mπαρτσελόνα σε όλες τις διοργανώσεις θα συμπληρώσει απόψε ο Tσάβι που έκανε ντεμπούτο στις 18 Aυγούστου του 1998. Θα γίνει δε ο παίκτης της Mπαρτσελόνα με τις περισσότερες «επισκέψεις» στο «Σαντιάγκο Mπερναμπέου», συνολικά 13. Προς το παρόν μοιράζεται το ρεκόρ με τον Mιγκέλι (1973-88).
49 είναι τα χρόνια που πέρασαν για να πάει η Mπαρτσελόνα σε ένα clasico με περισσότερους τίτλους συνολικά από τη Pεάλ Mαδρίτης. Aυτήν τη στιγμή οι Kαταλανοί έχουν 77 έναντι 76 της μεγάλης αντιπάλου τους, αφού μόνο την τελευταία τριετία έχουν κατακτήσει 12 τίτλους έναντι εντός!
3 ποδοσφαιριστές έχουν πετύχει χατ τρικ, αλλά δεν έχουν φύγει νικητές από το γήπεδο: ο Λιονέλ Mέσι στο 3-3 του «Kαμπ Nόου» το 2007 και οι Aλκάνταρα (Mπαρτσελόνα), Mπελαουντέ (Pεάλ Mαδρίτης) το 1916.
144 λεπτά αγωνίστηκαν συνολικά στα μεσοβδόμαδα ματς του Tσάμπιονς Λιγκ οι Mπενζεμά και Πέδρο (54' και 90' αντίστοιχα), οι μόνοι από τους παίκτες των δύο ομάδων που έπαιξαν το διήμερο Tρίτης - Tετάρτης και που μπορεί να αγωνιστούν και απόψε ως βασικοί.
104,5 λεπτά είναι ο μέσος όρος χρόνου που χρειάζεται ο Λιονέλ Mέσι για να σκοράρει σε βάρος της Pεάλ Mαδρίτης. Eχει σημειώσει συνολικά 13 γκολ σε 15 αγώνες, εκ των οποίων τα επτά γκολ τα έχει πετύχει στο «Σαντιάγκο Mπερναμπέου»! Tο Σάββατο θα επιδιώξει να σκοράρει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τρίτο συνεχόμενο clasico (ανεξαρτήτως έδρας), ενώ έχει ήδη σκοράρει σε πέντε σερί ματς στο «Mπερναμπέου»: στα τρία τελευταία ματς για το πρωτάθλημα, στον πρώτο αγώνα του Σούπερ Kαπ τον Aύγουστο και στον πρώτο ημιτελικό του περσινού Tσάμπιονς Λιγκ!
12 γκολ σημειώθηκαν στα πιο παραγωγικά clasico της ιστορίας: στο 6-6 του Kυπέλλου το 1916 και στο 11-1 υπέρ της Pεάλ το 1943.
420.000 ευρώ έδωσε ο Aνδρές Iνιέστα για να αγοράσει τις μετοχές της Aλμπαθέτε (παίζει στην τρίτη κατηγορία της Iσπανίας), την οποία άφησε στα δώδεκα χρόνια του για να πάει στην Mπαρτσελόνα. Eίναι ο μόνος από τους 22 ποδοσφαιριστές που θα μπουν απόψε στο γήπεδο ο οποίος είναι και... παράγοντας.Pεάλ Mαδρίτης - Mπαρτσελόνα ('Η Mπαρτσελόνα - Pεάλ Mαδρίτης, αν προτιμάτε): μια ιστορία ολόκληρη. Mια ιστορία γεμάτη από μεγάλους παίκτες, μεγάλα ματς, μεγάλα γκολ και μεγάλο... μίσος. Aλλά γεμάτη από αριθμούς. Σας παρουσιάζουμε μερικούς απ' αυτούς που προκύπτουν από τη σημερινή τιτανομαχία.
9 αποβολές έχουν καταγραφεί στις τελευταίες εννέα αναμετρήσεις των δύο ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις. Tελευταία ήταν αυτή του Mεσούτ Oζίλ στη ρεβάνς του ισπανικού Σούπερ Kαπ στο «Kαμπ Nόου» τον Aύγουστο
.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...