Ο Robert Kubica στην Ferrari το 2013!!!

                                                                                Προσύμφωνο φαίνεται πως έχουν υπογράψει Ferrari και Robert Kubica.. Η απόφαση της Lotus-Renault να υπογράψει διετές συμβόλαιο με τον Kimi Raikkonen και μια δήλωση του διευθυντή της ομάδας, Eric Boullier, εντείνουν τη φημολογία για την οριστική αποχώρηση του Robert Kubica από την γαλλική ομάδα, ενώ όλη η φημολογία κάνει λόγο μάλιστα και για υπογραφή προσύμφωνου του Πολωνού πιλότου με την Scuderia για το 2013…
Όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα πάντα με την εξέλιξη της υγείας του Kubica, δεν θα τον δούμε στις πίστες με την αγωνιστική του φόρμα νωρίτερα από την σεζόν του 2013. Μάλιστα το ακόμα πιο σίγουρο είναι ότι δεν θα τον δούμε με την αγωνιστική φόρμα της Lotus F1 Team (πρώην Renault), μιας και ο Eric Boullier δεν θα διώξει τον Vitaly Petrov από το δεύτερο μονοθέσιο της ομάδας, μιας και τα λεφτά από τις χορηγίες του Ρώσου είναι σίγουρα ένα σημαντικό πλεονέκτημα, την ίδια στιγμή που ο πρώτος οδηγός της ομάδας για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι ο Kimi Raikkonen.
Πάντως, με ένα τέτοιο ταλέντο, όπως ο Robert Kubica, να μένει ουσιαστικά ελεύθερο δεν θα γινόταν οι Ιταλοί της Scuderia να μην έκαναν τις δικές τους κινήσεις για να τον «κλείσουν» για το 2013, χρονιά που αναμένεται ο Kubica να επιστρέψει ενεργά στην αγωνιστική δράση.
Η αποθεραπεία του πάντως μέχρι στιγμής εξελίσσεται καλά και τους επόμενους μήνες θα είναι σε θέση να δοκιμάσει, για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του, ένα μονοθέσιο της Formula 1, ώστε να έρθουν στο φως τα πρώτα δείγματα και δεδομένα που θα φανερώνουν αν μπορεί να ανακτήσει την παλιά του οδηγική ικανότητα ξανά.
Η ομάδα της Lotus-Renault δήλωνε πάντα ότι είναι διατιθεμένη να προσφέρει στον Robert Kubica τη δυνατότητα δοκιμών, είτε με αγωνιστικό αυτοκίνητο είτε με μονοθέσιο, αλλά τώρα ο Eric Boullier λέει ότι δεν πρόκειται να δαπανήσει τα χρήματα που απαιτούνται για τις δοκιμές αν ο Kubica συμμετέχει με την ομάδα μόνο σε λίγους αγώνες του 2012 και στην συνέχεια φύγει για την Ferrari.
«Πρέπει να συζητήσουμε με τον manager του Kubica. Το πρώτο ζήτημα είναι οι πρώτες δοκιμές και η επιστροφή του Robert. Πρέπει να καταλάβω αν ο Robert μπορεί να επιστρέψει και ποια είναι η μεσοπρόθεσμη δέσμευσή του. Δεν πρόκειται να βρω ένα μονοθέσιο και να οργανώσω μια ωραία δοκιμή για εκείνον, αν αποδειχθεί ότι έχει ήδη υπογράψει προσύμφωνο κάπου αλλού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Eric Boullier.
Σύμφωνα με άλλες τώρα φήμες, οι Ιταλοί της Scuderia θα μπορούσαν να δώσουν στον Kubica όσες ημέρες δοκιμών χρειάζεται με ένα μονοθέσιο τριετίας στην πίστα του Fiorano, μαζί με όσες επίσης ώρες επιθυμεί στον προσομοιωτή του Maranello.
«Συζητάμε για τους οδηγούς της Ferrari από τον περασμένο Φεβρουάριο. Ίσως του χρόνου να σκεφτούμε πάλι τον Valentino Rossi…», δήλωσε με σαρκαστικό τρόπο πάντως ο Stefano Domenicali, μπερδεύοντας ακόμα περισσότερο το παρασκήνιο και την σχετική φημολογία.
Ο Robert Kubica, από την άλλη και σύμφωνα με όσα έχει δείξει μέχρι στιγμής έχει πολύ καλές σχέσεις με τον κόσμο του ιταλικού motorsport, την ίδια στιγμή που διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Fernando Alonso.
Tέλος οι φήμες κάνουν λόγο και για καλές σχέσεις Kubica με τους «δύσκολους» μηχανικούς της ιταλικής ομάδας της Formula 1, είναι γνωστό άλλωστε το γεγονός ότι οι μηχανικοί της Scuderia δύσκολα συμπαθούν και σέβονται κάποιον που βρίσκεται στο τιμόνι κάποιου μονοθεσίου τους…
Ανεξάρτητα από την όποια φημολογία, ένα είναι σίγουρο… ότι ο χρόνος θα είναι αυτός που θα δείξει το αν ο Kubica θα επιστρέψει στα σαλόνια και τις πίστες της Formula 1 εξίσου μάχιμος, την ίδια στιγμή που επίσης ο χρόνος θα μας δείξει ποια θα είναι η επόμενη στέγη του Πολωνού πιλότου, γιατί η Lotus F1 Team μάλλον που δεν θα είναι…


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...