Αλβανία: Κατασχέθηκαν τουλάχιστον 150 κιλά κάνναβης με προορισμό την Ελλάδα

Κατασχέθηκαν σήμερα 150 κιλά ινδικής κάνναβης από την αλβανική αστυνομία, στα σύνορα Ελλάδας - Αλβανίας. Σύμφωνα με εκθέσεις διαφόρων διεθνών αστυνομικών υπηρεσιών, η Αλβανία αποτελεί τον κύριο προμηθευτή ινδικής κάνναβης στην Ευρώπη..

Σε ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται, ότι μία ομάδα λαθρεμπόρων στη προσπάθειά της να διασχίσει τα αλβανικά σύνορα προς την Ελλάδα, εντοπίστηκε από τη μεθοριακή αστυνομία 150 κιλά κάνναβης. Συγκεκριμένα η αστυνομία διευκρίνισε ότι οι 6 λαθρέμποροι που συνελήφθησαν, ήταν οπλισμένοι και άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και εγκατέλειψαν το εμπόρευμα.
Παράλληλα χθες, η αλβανική αστυνομία κατέσχεσε στο λιμάνι του Δυρραχίου, 40 χλμ. βορειοδυτικά των Τιράνων, 621 κιλά κάνναβης που προορίζονταν για την Ιταλία.
Η γειτονική χώρα, στο πλαίσιο καταπολέμησης της θέσης του σημαντικότερου τροφοδότη ινδικής κάνναβης στην Ευρώπη, καταστρέφει κάθε χρόνο 70.000 ως 100.000 δενδρύλλια. Παρ’ όλα αυτά οι διεθνείς εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι υπάρχουν ακόμη απομακρυσμένες περιοχές, οι οποίες διαφεύγουν του ελέγχου των αρχών.
Στη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του στα Τίρανα, ο ιταλός εισαγγελέας Κατάλντο Μότα, της εθνικής διεύθυνσης κατά της μαφίας του Λέτσε, στη νότια Ιταλία, δήλωσε πως η Αλβανία παράγει τουλάχιστον 20 τόνους κάνναβης ετησίως. 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...