Κλιμάκωση των κυρώσεων εναντίον του Ιράν αποφάσισαν οι υπουργοί Εξωτερικών των 27 χωρών μελών της ΕΕ Eλλάδα και η Ιταλία τα θύματα

"Την Κυριακή, το Κοινοβούλιο πρέπει να περάσει ένα σημαντικό νόμο σχετικά με την αναστολή των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου προς την Ευρώπη από την επόμενη εβδομάδα", δήλωσε ο Χοσεΐν Ibrahimi, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Πολιτικής Exterior.l..


 

Η κίνηση αυτή αποτελεί μια προφανή απάντηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας στην ΕΕ για της νέες κυρώσεις στην Τεχεράνη απω τη Δευτέρα.
Ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δήλωσε την Πέμπτη ότι οι κυρώσεις δεν θα βλάψουν τη χώρα του.
Η ΕΕ αγοράζει σήμερα περίπου το 20% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου. Ελλάδα και Ιταλία είναι οι χώρες που εξαρτώνται περισσότερο από την προσφορά αυτή.
Λόγω της αυξανόμενης ζήτησης στις αγορές της Ασίας, τις κυρώσεις της ΕΕ και τη διακοπή των πωλήσεων πετρελαίου προς την Ευρώπη θα έχει μόνο αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα της ισλαμικής χώρας. Οι κυβερνήσεις της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής  μάλον θα καλυψουν τησ απωλειες που θα διμιουργήση το εμπαρκο της ΕΕ  και  ζήτησαν απω το Ιράν την αύξηση του όγκου του πετρελαίου για τις αντίστοιχες χώρες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...