Τουλάχιστον 50 νεκροί και 62 τραυματίες Πακιστάν: Πολύνεκρες συγκρούσεις του στρατού με Ταλιμπάν

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη, στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν ανάμεσα σε Πακιστανούς στρατιώτες και μαχητές Ταλιμπάν στο βορειοδυτικό τμήμα του Πακιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι της ασφάλειας...

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε φυλάκιο των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή Τζόγκι, στην Κουράμ, περιοχή των φυλών στα σύνορα με το Αφγανιστάν, διευκρίνισαν οι αξιωματούχοι. Τουλάχιστον 10 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 32 τραυματίστηκαν.

Από την πλευρά των Ταλιμπάν τουλάχιστον 40 σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν όταν οι πακιστανικές δυνάμεις προέβησαν σε αντίποινα, στα οποία συμμετείχαν και επιθετικά ελικόπτερα τα οποία είχαν κληθεί να τις υποστηρίξουν, προσέθεσαν οι αξιωματούχοι.

Ο απολογισμός αυτός των νεκρών δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή και οι μαχητές αμφισβητούν συχνά τις επίσημες καταμετρήσεις. Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν, που έχουν συμμαχήσει με την Αλ Κάιντα, και οι Αφγανοί Ταλιμπάν, που πολεμούν τις δυτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, έχουν οχυρωθεί στις περιοχές όπου ζουν φυλές στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Ο στρατός έχει εξαπολύσει μια σειρά επιθέσεων εναντίον τους, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να τους λυγίσει.
Επίσης ελάχιστη πρόοδος έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής στις διερευνητικές ειρηνευτικές συνομιλίες που γίνονται μεταξύ του Πακιστάν και των Ταλιμπάν που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, ενώ προηγούμενες ειρηνευτικές συμφωνίες δεν έχουν καταφέρει να βελτιώσουν την ασφάλεια. Οι χερσαίες και οι εναέριες δυνάμεις του Πακιστάν πραγματοποιούν επιχειρήσεις κατά των μαχητών στην Κουράμ από την αρχή του έτους.

Ιδιαίτερα έντονες μάχες διεξάγονται στην Τζόγκι. Στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 4 στρατιώτες και 30 μαχητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...