Άνετη νίκη Γκίνγκριτς στη Νότια Καρολίνα

Με σχεδόν όλες τις ψήφους καταμετρημένες στην εσωκομματική ψηφοφορία στη Νότια Καρολίνα για την ανάδειξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ο Νιουτ Γκίνγκριτς καταλαμβάνει 40% και ο Μιτ Ρόμνεϊ τον ακολουθεί με 28%..


Ο πρώην γερουσιαστής Ρικ Σαντόρουμ έρχεται τρίτος με 17%, ενώ ο Ρον Πολ, πρώην μέλος του Κογκρέσου, έρχεται τέταρτος με 13%.


Ο Γκίνγκριτς, σε επινίκια ομιλία του, επιτέθηκε στο βασικό του αντίπαλο, στις «ελίτ», αλλά και στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Υποστήριξε ότι η εκστρατεία του βασίζεται σε ιδέες και όχι σε χρήματα.


Ο Ρόμνεϊ, πρώην κυβερνήτης στη Μασαχουσέτη και πρώην επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας Bain Capital, είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους που έχουν διεκδικήσει ποτέ την προεδρία στις ΗΠΑ και η εκστρατεία του χρηματοδοτείται με μεγάλα ποσά.


«Δεν έχουμε το είδος των χρημάτων που έχει τουλάχιστον ένας από τους άλλους υποψήφιους. Αλλά έχουμε ιδέες και έχουμε ανθρώπους» είπε ο Γκίνγκριτς στην ομιλία του, που διήρκεσε 22 λεπτά. Καταφέρθηκε κατά του προέδρου Ομπάμα, των μέσων ενημέρωσης, των δικαστικών και άλλων «ελίτ». Κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο ότι προκαλεί καταστροφή στη χώρα.


«Δεν αποφεύγω τον ανταγωνισμό, τον εναγκαλίζομαι. Πιστεύω ότι μας κάνει όλους καλύτερους. Κάνει την εκστρατεία μας ισχυρότερη» πρόσθεσε.


Ο Ρόμνεϊ παραδέχθηκε την ήττα του από τον Γκίνγκριτς, ωστόσο μίλησε για μια εκστρατεία μεγάλης διάρκειας


Η επόμενη αναμέτρηση των υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων θα γίνει στη Φλόριντα, την 31η Ιανουαρίου.

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...