«Είμαστε καλύτεροι από τον Ολυμπιακό»

Την ικανοποίησή του για την ως τώρα πορεία του Παναθηναϊκού εξέφρασε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.
Μέχρι στιγμής, είμαστε καλύτεροι από τον Ολυμπιακό»..

είπε ο Πορτογάλος.
Ο προπονητής του «τριφυλλιού» ανέλυσε ακόμη τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει η ομάδα του την Δόξα Δράμας, υποστήριξε πως το ΟΑΚΑ είναι αχανές για καυτή έδρα και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραμονής του ή όχι στον πάγκο του Παναθηναϊκού.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζεσουάλντο Φερέιρα στην τηλεόραση της Nova:
-Τι περιμένετε από το παιχνίδι με την Δόξα και πως είναι η ψυχολογία της ομάδας μετά την καλή πορεία των τελευταίων αγώνων;
«Θυμάμαι τον αγώνα με τη Δόξα, αλλά ξέρω πως η Δόξα κέρδισε τον τελευταίο αγώνα, όπως ξέρω κι ότι μέχρι τώρα φέρνει καλά αποτελέσματα όταν παίζει με τις “μεγάλες” ομάδες. Θεωρώ ότι ο αγώνας που θα δώσουμε στη Θεσσαλονίκη, θα είναι δυσκολότερος από εκείνον που δώσαμε στην Αθήνα. Εμείς θα μπούμε επιθετικά για να μπορέσουμε να χτυπήσουμε τον αγώνα, αλλά όπως είπα και πριν περιμένω ένα περίπλοκο παιχνίδι».
Τι σχεδιάζετε προκειμένου να διασπάσετε την πολυπρόσωπη άμυνα;
«Θα πρέπει να είμαστε επιθετικοί, να δώσουμε έμφαση στην κατοχή της μπάλας και στην γρήγορη κυκλοφορία της, όπως κάνουμε σε πολλούς αγώνες. Επίσης πάνω απ' όλα, πρέπει να κοιτάξουμε να είμαστε αλληλέγγυοι».
-Νοιώθετε δικαιωμένος από τη βαθμολογική διαφορά και την παρουσία του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα; Επίσης πιστεύετε ότι η ομάδα έχει το ρόλο του φαβορί;
«Δεν θα έλεγα ότι είμαστε φαβορί. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, πάντοτε δύο ήταν τα φαβορί, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Όμως οι πέντε βαθμοί που έχουμε, είναι μια δίκαια διαφορά. Θα έλεγα ότι η πορεία μας μέχρι τώρα υπήρξε ισορροπημένη και στους μέχρι τώρα αγώνες ήμασταν καλύτεροι από τον Ολυμπιακό. Μην ξεχνάμε όμως ότι υπολείπονται δώδεκα αγωνιστικές και το πρωτάθλημα το κερδίζεις όταν τα καταφέρεις ακόμα και στον τελευταίο αγώνα. Μέχρι στιγμής τα έχουμε πάει καλά, όμως το πρωτάθλημα θα είναι αμφίρροπο μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Όλα εξαρτώνται από εμάς και το πόσο καλοί θα είμαστε. Ωστόσο, οι υπόλοιπες ομάδες είναι ρυθμιστές υπό την έννοια ότι θα καθορίσουν το πρωτάθλημα ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα φέρουμε εμείς και ο Ολυμπιακός εναντίον τους».
-Αισθάνεστε πως στην προσπάθεια που κάνετε και εσείς και οι ποδοσφαιριστές είστε λίγο μόνοι, δεδομένου ότι δεν υπάρχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο;
«Όχι, ποτέ δεν αισθανόμαστε μόνοι μας. Με τους υποστηρικτές και τους φιλάθλους που έχουμε, ποτέ δεν αισθανόμαστε μόνοι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ζωή δεν είναι εύκολη αφού η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες δεν επιτρέπουν στον κόσμο να είναι πάντοτε γύρω από την ομάδα. Κάνουμε τα πάντα για να προσελκύσουμε τους φιλάθλους κοντά μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε μέχρι το τέλος. Επίσης, να πω ότι οι φίλαθλοι δημιουργούν μια διαφορετική ατμόσφαιρα από εκείνη που δημιουργούσαν πριν από τέσσερις μήνες και πιστεύω πως θα έρχονται ολοένα και περισσότεροι κοντά μας. Τελειώνοντας, θα ήθελα να πω πως το ΟΑΚΑ είναι πολύ μεγάλο, δεν είναι έδρα όπως το παλιό γήπεδο.
-Ο κόσμος τραγουδάει το όνομά σας. Υπάρχει στο μυαλό σας το ενδεχόμενο παραμονής στον Παναθηναϊκό προκειμένου να συνεχίσετε τη δουλειά που έχετε κάνει;
«Αισθάνομαι τη θέρμη που δείχνουν οι οπαδοί στο πρόσωπό μου και θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι θα είμαι εδώ να κάνω τα πάντα για το καλό της ομάδας Όσο είμαι εδώ θα προσπαθώ για το καλύτερο. Δουλεύω 24 ώρες το 24ωρο για τον Παναθηναϊκό. Θα με ευχαριστούσε πάρα πολύ να προσφέρω το πρωτάθλημα στους οπαδούς μας. Έχω κερδίσει πολλά τρόπαια στη ζωή μου αλλά θα ήταν ιδιαίτερη χαρά κι αυτό. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να μιλήσω για το μέλλον. Κανένας δεν ξέρει τι θα υπάρξει στο μέλλον. Αυτό που θέλω να διαβεβαιώσω είναι ότι θα φτάσω μέχρι το τέλος για το σύλλογο, για την ομάδα, για τους παίκτες, με σκοπό να τερματίσουμε πρώτοι. Τώρα, τι θα γίνει στο μέλλον, ο χρόνος θα το δείξει»

Αλέξης Παπαχρήστος
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...