Ο Πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα διαθέσει 150 εκατομμύρια στρέμματα στο Κόλπο του Μεξικού για εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου..

Σε ομιλία του στο Λας Βέγκας, της πολιτείας Νεβάδα, με θέμα την ενεργειακή πολιτική των ΗΠΑ, ο κ. Ομπάμα έδωσε έμφαση στην μεγαλύτερη εκμετάλλευση φυσικού αερίου.
Ο κ. Ομπάμα χαρακτήρισε τις ΗΠΑ «τη Σαουδική Αραβία» του φυσικού αερίου, λέγοντας ότι υπάρχει αρκετό φυσικό αέριο για 100 χρόνια.
«Πρέπει να αναπτύξουμε όλες και κάθε πηγή ενέργειας στις ΗΠΑ», τόνισε ο αμερικανός Πρόεδρος και κατέληξε «Είναι μία στρατηγική φτηνή, καθαρή και με πολλές θέσεις εργασίας».
Ο κ. Ομπάμα προωθεί τη δημιουργία άξονα φυσικού αερίου που θα ενώνει το Λονγκ Μπητς της Καλιφόρνιας, με το Σωλτ Λέικ Σίτυ της Γιούτα.
Ο Λευκός Οίκος υπολογίζει ότι η ανεξερεύνητη περιοχή στον Κόλπο του Μεξικού μπορεί να παράγει περίπου 1 δισεκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου. Οι συγκεκριμένες περιοχές βρίσκονται σε απόσταση 5 με 370 χιλιομέτρων από τις ακτές της Λουιζιάνα, του Μισσισσιππή και της Αλαμπάμα.
ΠΗΓΗ