ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ Στη «μάχη» και οι πρώτες κυρίες

Κάρλα Μπρούνι: 44χρονη τραγουδίστρια με μακρά πορεία στον χώρο της μόδας, και νυν πρώτη κυρία της Γαλλίας. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσει για να βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας..
Διατηρεί χαμηλούς τόνους αλλά ξεκαθαρίζει πως θα στηρίξει τον Ν. Σαρκοζί, σε κάθε του κίνηση.
Από την άλλη πλευρά, η Κάρλα Μπρούνι, η οποία έχει φιγουράρει σε πρωτοσέλιδα και έχει απασχολήσει τον Τύπο από την πρώτη στιγμή με τις εμφανίσεις της και τη σχέση της με το Νικολά Σαρκοζί, προτιμά να εξισορροπεί την υπερβολική δημοσιότητα διατηρώντας χαμηλό προφίλ.
Σε αντίθεση με την πρώην σύζυγο του Γάλλου προέδρου, Σεσιλιά Σαρκοζί, η ιταλικής καταγωγής τραγουδίστρια και πρώην μοντέλο είναι πάντα χαμηλών τόνων και δήλωσε ότι θα είναι στο πλευρό του συζύγου της.
«Θα συμμετάσχω»
«Αν ο άντρας μου κατέβει ως υποψήφιος, θα συμμετάσχω όσο μπορώ και θα τον συνοδεύσω σε ό,τι αποφασίσει. Δεν ξέρω ποιος θα είναι ο ρόλος μου, αλλά αν με έχει ανάγκη, θα είμαι εκεί», δήλωσε η 44χρονη.
Μάλιστα, μετά τη δήλωση του Σαρκοζί ότι θα εξαφανιστεί από την πολιτική εάν ηττηθεί στις εκλογές, η πρώτη κυρία επιχείρησε να... κολλήσει τα σπασμένα. «Δεν είναι καθόλου απογοητευμένος, κάτι τέτοιο δεν ταιριάζει με το ταμπεραμέντο του», είπε η Μπρούνι προσθέτοντας ότι «εάν είναι υποψήφιος, κάτι που ελπίζω για το καλό της Γαλλίας, θα δοθεί ολοκληρωτικά. Διότι έχει πολύ ισχυρή θέληση και για να λειτουργήσει δεν μπορεί να συμβιβαστεί με κάτι φυσιολογικό».
Πάντως, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι πρώτες κυρίες στη Γαλλία, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, θα πρέπει να διαδραματίζουν υποστηρικτικό ρόλο και να μην προβάλλονται πάρα πολύ.
«Η παρουσία των συντρόφων πρέπει να είναι ομοιοπαθητική», υποστήριξε στη γαλλική εφημερίδα «Figaro» ο πολιτολόγος Στεφάν Ροζέ, εξηγώντας ότι «οι προεδρικές εκλογές στο μυαλό των Γάλλων είναι η συνάντηση ενός άνδρα με τον λαό».
ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
Προβάδισμα για Ολάντ
«Κρίσιμες» χαρακτηρίζουν τις επόμενες ώρες για τον Νικολά Σαρκοζί οι αναλυτές στη Γαλλία, καθώς, όπως επισημαίνουν, η εβδομάδα που πέρασε ήταν «εξαιρετικά καλή» για τον σοσιαλιστική υποψήφιο Φρανσουά Ολάντ. Οπως επισημαίνουν, ο αντίπαλος του Σαρκοζί και μεγάλο φαβορί για το Μέγαρο των Ηλισίων κατάφερε να συσπειρώσει με το πρόγραμμά του την Κεντροαριστερά ανεβάζοντας τον πήχη της αναμέτρησης.

ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ
eri@pegasus.gr
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...