ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ Στη «μάχη» και οι πρώτες κυρίες

Βαλερί Τριρβελέρ: 46χρονη δημοσιογράφος, σύντροφος του Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ και επίδοξη πρώτη κυρία της Γαλλίας.. Ξεκίνησε και αυτή τη δική της προεκλογική εκστρατεία στο πλευρό του συζύγου της, δίνοντας μπαράζ συνεντεύξεων στα γαλλικά ΜΜΕ.
Την ώρα που οι δύο υποψήφιοι για το Μέγαρο των Ηλυσίων ακονίζουν τα ξίφη τους μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, στον προεκλογικό αγώνα, αλλά και στη μάχη των εντυπώσεων, εισέρχονται και οι υποψήφιες πρώτες κυρίες. Η μία νυν και η άλλη επίδοξη πρώτη κυρία της Γαλλίας δήλωσαν σε τηλεοπτικά δίκτυα και εφημερίδες ότι θα σταθούν στο πλευρό των συντρόφων τους, η καθεμία με τον δικό της τρόπο.
Από τη μία πλευρά η 46χρονη δημοσιογράφος και σύντροφος του Σοσιαλιστή υποψηφίου, Βαλερί Τριρβελέρ, εκμεταλλεύθηκε την έναρξη της νέας της πολιτιστικής εκπομπής για να μιλήσει στην εφημερίδα «Parisien», στο περιοδικό «Gala» και στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal+ για τον Φρανσουά Ολάντ.
Μάλιστα εξομολογήθηκε ότι έχει πάρει συμβουλές και από τη Σιλβιάν Αγκασένσκι-Ζοσπέν, τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού Λιονέλ Ζοσπέν (1997-2002) και υποψηφίου των Σοσιαλιστών για την προεδρία το 1995 και το 2002. «Πριν από 10 χρόνια, μου είχε πει ότι δεν ήθελε να ανακατευτεί ιδιαίτερα στις υποθέσεις του άντρα της, κάτι για το οποίο όμως μετάνιωσε. Με συμβούλευσε να είμαι παρούσα για να σταθώ στο πλευρό του Φρανσουά».
.Με αυτόν τον τρόπο η Τριρβελέρ ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής θα έχει ιδιαίτερα ενεργό ρόλο ως υποψήφια πρώτη κυρία.
Ακόμη θέλησε να παρουσιάσει τον σύντροφό της μέσα τα δικά της μάτια: «Ο Φρανσουά Ολάντ είναι κάποιος που ακούει, αλλά δεν είναι κάποιος που επηρεάζεται εύκολα».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...