Χιόνια στα ορεινά και πεδινά Κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα

Τοπικές βροχές σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ολόκληρη τη χώρα την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012. Τα φαινόμενα στα δυτικά τα βόρεια τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι έντονα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση..
Στην Αττική θα σημειωθούν  νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες. Το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Χιόνια θα πέσουν τη νύχτα στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι  2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικέ βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ και πρόσκαιρα 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Χιόνια θα πέσουν σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας. Τα φαινόμενα όμως γρήγορα θα ενταθούν κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη δυτική Μακεδονία θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Στερεάς και της. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και βαθμιαία 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης .Τα φαινόμενα στη Δυτική Κρήτη θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και βαθμιαία 7 έως 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Από το βράδυ στα βόρεια θα χιονίσει όπως και στα ορεινά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία πρόσκαιρα στα νότια 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

πηγη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...