Χρηματοδοτεί το χτίσιμο δέκα σχολείων Μεγάλος ευεργέτης του Μαλάουι η Μαντόνα

Πέρα από τα δύο παιδιά που έχει υιοθετήσει η Μαντόνα από το Μαλάουι, εδώ και χρόνια επιθυμεί και την κατασκευή σχολείων στην φτωχή αφρικανική χώρα..
Πέρσι εξαιτίας της κακοδιαχείρισης αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα σχέδια της, αλλά όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα, θα κατασκευάσει δέκα σχολεία με νέο συνέταιρο. 



Με αυτό το σχέδιο, η τραγουδίστρια ελπίζει πως τα σχολεία αυτά θα παρέχουν εκπαίδευση σε τουλάχιστον 1.000 παιδιά τον χρόνο. Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος από εκείνον που ήλπιζε να βοηθήσει με το προηγούμενο σχέδιό της, την ακαδημία για κορίτσια, το οποίο εγκαταλείφθηκε τον Μάρτιο του 2011. 



Η Μαντόνα ανέφερε ότι το φιλανθρωπικό της ίδρυμα Raising Malawi θα συνεργαστεί αυτή την φορά με τον ΜΚΟ buildOn, που έχει κατασκευάσει 54 δημοτικά σχολεία στο Μαλάουι τα τελευταία 19 χρόνια.



Το προηγούμενο σχέδιο της Μαντόνα για την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου σχολείου για περίπου 400 κορίτσια λίγο έξω από την πρωτεύουσα του Μαλάουι, Λιλόνγκουε, κατέρρευσε πέρυσι και το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματός της απολύθηκε. 



Στο Μαλάουι ζουν σχεδόν μισό εκατομμύρια παιδιά που έχουν ορφανέψει εξαιτίας της επιδημίας του AIDS. Η ανακοίνωση για το νέο αυτό εγχείρημα από την Μαντόνα συμπίπτει με την πρεμιέρα στις ΗΠΑ της ταινίας "W.E", την οποία έγραψε και σκηνοθέτησε, ενώ στις 3 Φεβρουαρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει και το πρώτο σινγκλ από το νέο της άλμπουμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...