Σχέδιο δράσης για μια οικονομία που αντέχει, θα παρουσιάσει ο Ομπάμα Στην ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους

Ενα «σχέδιο δράσης για μια οικονομία κατασκευασμένη να αντέχει» θα παρουσιάσει ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, την Τρίτη, στην ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους – την τρίτη από την ανάληψη των καθηκόντων του..


Το σχέδιο θα επικεντρώνεται στους τομείς των κατασκευών, της ενέργειας, της εκπαίδευσης και των αξιών της μεσαίας τάξης, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του προεκλογικού αγώνα του Μπαράκ Ομπάμα και με βάση τις με δηλώσεις στελεχών των Δημοκρατικών που ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο της ομιλίας.


Η ομιλία της Τρίτης θα επικεντρωθεί στη θεματική που ανέπτυξε ο αμερικανός πρόεδρος στο Κάνσας τον προηγούμενο μήνα. Εκεί είχε πει ότι από την οικονομική κρίση πλήττεται κυρίως η μεσαία τάξη.


Όπως αναφέρει το CNN, στην ομιλία του ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να συμπεριλάβει και την «επιστροφή» στις αξίες που καθορίζουν την Αμερική, όπου η σκληρή δουλειά και η υπευθυνότητα – και όχι η απερισκεψία – ανταμείβονται.


Στο Κάνσας, ο Ομπάμα είχε στρέψει τα πυρά του κατά των Ρεπουμπλικανών λέγοντας ότι η φιλοσοφία τους είναι απλή: θα είμαστε καλύτερα αν ο καθένας αφεθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να παίξει με τους κανόνες τους.


«
Είμαι εδώ για να τους πω ότι κάνουν λάθος» είχε δηλώσει.

Στην ομιλία του στο Κογκρέσο και στο έθνος, ο αμερικανός πρόεδρος θα τονίσει ότι οι ΗΠΑ έχουν μία επιλογή: είτε να γίνουν μια χώρα που μόνο οι πλούσιοι επιτυγχάνουν, είτε μια χώρα που δίνει σε όλους ίσες ευκαιρίες, ανεξαρτήτως από το πού ξεκινά καθένας στη ζωή του.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αμερικανός πρόεδρος θα απαντήσει σε ερωτήσεις την επόμενη Δευτέρα σε βίντεο chat room, γνωστό ως «Hangout».


«
Θέλουμε να δώσουμε στους Αμερικανούς μεγαλύτερο έλεγχο αυτής της κουβέντας και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ρωτήσουν πράγματα για τα οποία νοιάζονται» είπε ο Μέικον Φίλιπς, υπεύθυνος ψηφιακής στρατηγικής του Λευκού Οίκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...