Σούπερ Λίγκα: Σημαντική νίκη (1-0) της Κέρκυρας επί της Δόξας Ο Αγρίτης πέτυχε το «χρυσό» γκολ για τους Φαίακες

Την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και πρώτη μετά τις 4 Ιανουαρίου (1-0 τον Άρη) πανηγύρισε η ομάδα του Χάβι Γκράθια στο εξ αναβολής ντέρμπι των ουραγών στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής..
Οι Φαίακες επικράτησε εκτός έδρας της Δόξας Δράμας με 1-0 χάρη στο «χρυσό» τέρμα του Αγρίτη στο 20’ και έκαναν τεράστιο βήμα για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Η Κέρκυρα ξεκίνησε πιο δυνατά την αναμέτρηση, παρά το γεγονός ότι η ψυχολογία των Δραμινών βρισκόταν στα ύψη μετά τις δύο διαδοχικές νίκες επί του Παναιτωλικού την περασμένη εβδομάδα. Έτσι με κύριο εκφραστή των επιθέσεων, τον Αγρίτη, οι Φαίακες πίεσαν την άμυνα των γηπεδούχων για ένα τέρμα. Στο 19΄ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά σε ένα τέρμα όταν ο Ιωάννου βγήκε τετ α τετ, σούταρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σέρεμετ. Ένα λεπτό αργότερα η υπεροχή της Κέρκυρας καρποφόρησε όταν μετά από ωραία μπαλιά του Ερίθε, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Αγρίτη που δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει εύστοχα και να κάνει το 0-1 για τους φιλοξενούμενους.


Η Δόξα προσπάθησε να ανεβάσει την απόδοσή της στη συνέχεια και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει χάρη σε λάθος εκτίμηση του Γκαλίνοβιτς σε ένα φάουλ το Λεάντρο στο 33΄. Ευτυχώς για την Κέρκυρα, ο Κροάτης τερματοφύλακας πρόλαβε και διόρθωσε το λάθος του, πριν αυτό κοστίσει στην ομάδα του. Δύο λεπτά αργότερα ο Καλαντζής βρήκε στην αντεπίθεση τον Αγρίτη, ο σκόρερ του αγώνα προτίμησε να πάρει πάνω του την ευκαιρία και ο Σέρεμετ κατάφερε να αποκρούσει.


Η καλύτερη ευκαιρία της Δόξας για ισοφάριση ήρθε στο 64΄ όταν ο Κάπελ πάσαρε στον Κυβελίδη, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Γκαλίνοβιτς, τον οποίο πλάσαρε χωρίς επιτυχία. Η Δόξα συνέχισε να πιέζει αλλά το σουτ του Λίμα (79΄) και η κεφαλιά του Κυβελίδη (84΄) σταματήθηκαν από τον Γκαλίνοβιτς. Έτσι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των γηπεδούχων, η Κέρκυρα κράτησε το αποτέλεσμα και πήρε τρεις σπουδαίους βαθμούς για τη συνέχεια.


Διαιτητής:
 Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Τριποτσέρης - Γραμμόζης, Σακελλαρίου, Βέντσελ, Ερίθε

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Μάκης Κατσαβάκης):
 Σέρεμετ, Τριποτσέρη, Γελαδάρη (61΄ Κατσικογιάννης), Βέρτζο, Λεάντρο (36΄ Αγγελούδης), Καπέλ, Αραβίδη, Λίμα, Παπαδόπουλο (46΄ Ρούτσης), Ψυχογιό, Κυβελίδη.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Χάβι Γκαρθία): Γκαλίνοβιτς, Βέντσελ, Γραμμόζη, Καλαντζή, Αγρίτη (88΄ Γιάντσης), Αρίθε, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμο, Οσμάν, Ιωάννου (71΄ Μπάρκογλου), Ηλιάδη (10΄ Σακελλαρίου).
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...