«ΟΡΦΑΝΟΙ» ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 10 από τους διαγραφέντες επιστρέφουν στο «μαντρί»

Προβληματισμένοι για το επόμενο πολιτικό τους βήμα φέρονται να είναι η κυρία Ελίζα Βόζενμπεργκ και οι κ. Βαγιωνάς και Δερμεντζόπουλος που συζητούν και με τη ΔΗ.ΣΥ. Αντίστροφα αρχίζει να μετρά πλέον ο χρόνος για τους διαγραφέντες από τη ΝΔ βουλευτές, καθώς μέχρι την κρίσιμη ψηφοφορία της Τρίτης θα πρέπει να έχουν αποφασίσει για τα επόμενα πολιτικά τους βήματα..

Προβληματισμένοι για το επόμενο πολιτικό τους βήμα φέρονται να είναι η κυρία Ελίζα Βόζενμπεργκ και οι κ. Βαγιωνάς και Δερμεντζόπουλος που συζητούν και με τη ΔΗ.ΣΥ.
Αντίστροφα αρχίζει να μετρά πλέον ο χρόνος για τους διαγραφέντες από τη ΝΔ βουλευτές, καθώς μέχρι την κρίσιμη ψηφοφορία της Τρίτης θα πρέπει να έχουν αποφασίσει για τα επόμενα πολιτικά τους βήματα. Από τη μια πλευρά, είναι σε εκκρεμότητα (για λίγα 24ωρα ακόμη) το τελεσίγραφο Σαμαρά, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση από τον κ. Π. Καμμένο και «καραδοκούν» και τα δύο άλλα κόμματα της Κεντροδεξιάς, ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Συμμαχία.
Στο επιτελείο της Λ. Συγγρού υπάρχει σχετική αισιοδοξία ότι τουλάχιστον 10 από τους 21 (εξαιρείται από την Παρασκευή ο κ. Καμμένος) θα υπερψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους και την επομένη θα επιστρέψουν στη ΝΔ. Οι κ.κ. Τασούλας, Μεϊμαράκης και Παυλόπουλος, που έχουν αναλάβει τις διαβουλεύσεις, ενημερώνουν καθημερινά τον κ. Σαμαρά, ο οποίος ωστόσο περιμένει το τελικό αποτέλεσμα προτού εκφράσει οποιαδήποτε άποψη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έτοιμοι να κάνουν το βήμα και να εκμεταλλευθούν το «παράθυρο» που άνοιξε ο πρόεδρος της ΝΔ είναι οι κ.κ. Μ. Κεφαλογιάννης. Ζ. Τζικαλάγιας, Μ. Γιαννάκης και Μ. Χαλκίδης. Οπως τονίζουν στελέχη της ΝΔ, τον δρόμο της επιστροφής θα ακολουθήσουν και οι κ.κ. Κ. Γκιουλέκας, Θ. Λεονταρίδης , Γ. Καρασμάνης και Τ. Καρυπίδης. Αντίθετα, αναμένεται να επιμείνουν στο «όχι» οι κ.κ. Μαρκόπουλος, Παπασιώζος, Ζώης, Τζίμας και Γαληνός και οι κυρίες Ιατρίδου, Κουντουρά και Κόλλια. Ωστόσο, τα στελέχη αυτά δεν θα έχουν ενιαία στάση την επόμενη μέρα.
Οι κ. Μαρκόπουλος και Τζίμας δεν φαίνονται διατεθειμένοι να ενταχθούν σε πολιτικό σχηματισμό, ενώ αντίθετα ο κ. Ζώης δείχνει να κινείται προς τον κ. Καμμένο.
Τέλος, προβληματισμένοι για το επόμενο πολιτικό τους βήμα φέρονται να είναι η κυρία Ελ. Βόζενμπεργκ και οι κ.κ. Βαγιωνάς και Δερμεντζόπουλος. Με τους δύο από τους τρεις (την κυρία Βόζενμπεργκ και τον κ. Δεμεντζόπουλο), συνομιλούν στελέχη του κόμματος της κυρίας Μπακογιάννη και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και μετακινήσεις στη Δημοκρατική Συμμαχία.
Σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροδεξιάς, διαδραματίζει και ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος δεν κρύβει ότι συζητά με πολλά στελέχη που προέρχονται και από τη ΝΔ. Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποκαλύψει τα ονόματα των συνομιλητών του, ίσως γιατί και εκείνος περιμένει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Τρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...