Στους 16 του Europa League Μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά για Ολυμπιακό!

Στους 16 ο Θρύλος, ξανανίκησε 1-0 την Ρούμπιν με σκόρερ τον Τζεμπούρ και ετοιμάζεται για τα προημιτελικά κόντρα στην Μέταλιστ. Πρόκριση ψυχής στο φινάλε με τον τραυματισμό του ΓΙΓΑΝΤΑ Ρόι Κάρολ..


Ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρώπη είναι πλέον ο Θρύλος μας. Με μια μεγάλη πρόκριση επί της Ρούμπιν Καζάν, με δεύτερη νίκη πάλι με 1-0, συνεχίζει στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ και θα προσπαθήσει να φτάσει στα προημιτελικά με αντίπαλο την ουκρανική Μέταλιστ που απέκλεισε με δύο τεσσάρες της Σάλτσμπουργκ.


Ο Θρύλος ξανανίκησε τους ισχυρούς Ρώσους με τα αστέρια σαν τον Βαλντές και τον Μάρτινς, πάλι με 1-0 με το γκολ του Τζεμπούρ και με κορυφαία φυσιογνωμία αυτή του Ρόι Κάρολ που έκανε πέντε μεγάλες αποκρούσεις και έπαιξε για 20 λεπτά στο φινάλε με μισό πόδι λόγω τραυματισμού. Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού ήταν αυτός που σφράγισε την πρόκριση, έχοντας και την απόκρουση πέναλτι στη Μόσχα και δικαίως γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο που κατέκλυσε το γήπεδο.


Είναι μια μεγάλη επιτυχία για τον Ολυμπιακό αυτή η πρόκριση στους 16, κάτι που πετυχαίνει ξανά η ομάδα τα τελευταία χρόνια, δείχνοντας ευρωπαϊκή συνέπεια και σαφώς είναι πλέον η πιο αξιόπιστη ελληνική ομάδα στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ.


Ο Θρύλος πήρε το προβάδισμα με την κεφαλιά του Τζεμπούρ στο 13, από το φάουλ του Ιμπαγάσα και την πρώτη κεφαλιά του Μαρκάνο και το κράτησε μέχρι το φινάλε, χάρη στην έξοχη παρουσία του Κάρολ που όποτε η Ρούμπιν διεκδικούσε την ισοφάριση αυτός την αρνήθηκε πεισματικά. Ακόμη κι όταν τραυματίστηκε, έκανε μεγάλες αποκρούσεις. Μέχρι και στις καθυστερήσεις, με σύμμαχο και το δοκάρι.


Ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο να πετύχει κι άλλα γκολ, κυρίως με τον Τζεμπούρ στο 19 και τον Φουστέρ δυο φορές στη συνέχεια, αλλά στην επανάληψη πιέστηκε από τη ρωσική ομάδα που τα έπαιξε όλα για όλα για την ανατροπή. Εκεί όμως ήταν ο Κάρολ που κατέβασε τα ρολά και ειδικά τον Βαλντές τον έκανε μπαρούτι με τις σωτήριες επεμβάσεις του.


Η ομάδα έχασε το κέντρο στην επανάληψη και κινδυνευσε με περιπέτειες, αλλά με κατάθεση ψυχής άντεξε και πανηγύρισε μαζί με τον κόσμο τη μεγάλη πρόκριση, με δύο νίκες επί της ομάδας που δεν είχε ηττηθεί από ελληνική στο παρελθόν. Ο Ολυμπιακός ήταν απολύτως συγχρονισμένος στο πρώτο μέρος και έκανε ιδανικό παιχνίδι, ενώ δεν πλήρωσε την οπισθοχώρηση και την έλλειψη δυνάμεων στο δεύτερο μισό του αγώνα.


Ο Κάρολ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ενώ ο Ιμπαγάσα ήταν έξοχος στο πρώτο μέρος μέχρι να κουραστει. Ο Αβραάμ είχε καίριες επεμβάσεις, ενώ ο Φουστέρ με τον Ορμπάιθ και τον Μαρκάνο είχαν καλή παρουσία. Αν ο σκόρερ Τζεμπούρ και ο Μιραλάς είχαν περισσότερη ενέργεια, το ματς θα είχε τελειώσει οριστικά από νωρίς.


Σημασια εχει οτι ο Θρυλος προκριθηκε πανηγυρικα και εκανε ακομη ενα βημα για...Βουκουρεντη!


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Τοροσίδης, Ιμπαγάσα (72' Μακούν), Μιραλάς, Φουστέρ (81' Μοντέστο), Τζιμπούρ (88' Αμπντούν).


ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ: Ριζικόφ, Κούζμιν, Νάβας, Μποκέτι, Σαρόνοφ (68' λ.τ. Νέμοφ), Ριγιαζάντσεφ, Κίσλιακ (46' Ντιαντιούν), Καραντενίζ, Νάτχο, Μάρτινς (64' Κασάεφ), Βαλντέζ.


Η πρόκριση αυτή θα μείνειστην ιστορία των ερυθρόλευκων επιτυχιών γιατί είχε πολλή ψυχή κατατεθειμένη στους αγωνιστικούς χώρους του Λουζνίκι και του Καραϊσκάκη. Ήταν μια πρόκριση μάγκικη, πειραιώτικη και

Ολυμπιακός vs. Ρουμπίν Καζάν 1-0 | Στιγμιότυπα από pklora7 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...