Με συνταγή... 2007 στις προεδρικές εκλογές ο Σαρκό

Ο Σαρκοζί αιφνιδίασε ακόμη και τους 10.000 υποστηρικτές του UMP στη Λιλ όταν τον είδαν να καλεί στο βήμα τη...Ρασιντά Ντατί  Αιφνιδιασμό προκάλεσε ο Γάλλος πρόεδρος με την «επιστράτευση» της Ρασιντά Ντατί στην προεκλογική ομιλία του στη Λιλ. Η άλλοτε «προστατευόμενη» του Σαρκό..
βρίσκεται στα μαχαίρια με σχεδόν ολόκληρο το κόμμα, αλλά... «στις προεκλογικές εκστρατείες όλα επιτρέπονται», σχολίασε στέλεχος του UMP

Ο Σαρκοζί αιφνιδίασε ακόμη και τους 10.000 υποστηρικτές του UMP στη Λιλ όταν τον είδαν να καλεί στο βήμα τη...Ρασιντά Ντατί
«Σαν να μην πέρασε μια μέρα»... από το 2007 μοιάζει η προεκλογική εκστρατεία του Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ. Την ώρα που ο απερχόμενος πρόεδρος και ο σοσιαλιστής αντίπαλός του ετοιμάζονταν να επισκεφτούν ταυτόχρονα δύο εργοστάσια που απειλούνται με λουκέτο, οι αναλυτές επισήμαιναν πως ο Σαρκοζί επαναλαμβάνει με εντυπωσιακό τρόπο -ορισμένοι το αποκάλεσαν «θράσος»- τη συνταγή του 2007. Ιδια συνθήματα, ίδιοι στόχοι ακόμη και ίδια... πρόσωπα!
Η τακτική του Σαρκοζί -ο οποίος θέλει να εμφανιστεί ως «υποψήφιος του λαού»- αιφνιδιάζει ακόμη και τους ίδιους τους ψηφοφόρους του. Πώς να περιγράψει κανείς τα συναισθήματα των 10.000 υποστηρικτών του UMP στη Λιλ, όταν είδαν τον Σαρκοζί να καλεί στο βήμα τη... Ρασιντά Ντατί; Σύμφωνα με τη «Λε Μοντ», «ο κόσμος δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του».
Κι, όμως, ο Γάλλος πρόεδρος φαίνεται πως έχει αποφασίσει να επιστρατεύσει «όποιον έχει και δεν έχει», αλλιώς πώς να εξηγήσει κανείς την επιστροφή της Ντατί στο προσκήνιο την ώρα που η άλλοτε «προστατευόμενη» του Σαρκοζί βρίσκεται στα μαχαίρια με σχεδόν ολόκληρο το κόμμα;
Με συνταγή... 2007 στις προεδρικές εκλογές ο Σαρκό
Το 2007, η Ντατί ήταν «το πρόσωπο» της εκστρατείας.Ο Σαρκοζί την είχε αναδείξει σε σύμβολο της πολυσυλλεκτικότητας του UMP.
Με συνταγή... 2007 στις προεδρικές εκλογές ο Σαρκό
Λίγο αργότερα, η μαροκινής και αλγερινής καταγωγής πολιτικός βρέθηκε στο τιμόνι του υπουργείου Δικαιοσύνης, ωστόσο μια σειρά από λάθη που έκανε καθώς και η αντιπάθεια που φέρεται να έτρεφαν προς το πρόσωπό της η πρώην αλλά και η νυν σύζυγος του Σαρκό την οδήγησαν εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής. Οι κακές γλώσσες, μάλιστα, έκαναν λόγο για παράνομο δεσμό ανάμεσα στον πρόεδρο και στην προστατευόμενή του, η οποία «εξορίστηκε» στο Ευρωκοινοβούλιο. Δήμαρχος σήμερα του 7ου Διαμερίσματος του Παρισιού, η Ντατέ έχει ανοίξει πόλεμο με τον πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν, τον οποίο έχει αποκαλέσει «δειλό». Απορώντας με την επαναφορά της Ντατί, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Λιμπερασιόν» ζήτησε εξηγήσεις από ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του UMP, για να πάρει την αφοπλιστική απάντηση: «Στις προεκλογικές εκστρατείες, όλα επιτρέπονται!».
Εν τω μεταξύ, οι δύο υποψήφιοι αποφάσισαν να απευθυνθούν χθες στους πλέον αδύναμους συμπατριώτες τους. Σε μια προσπάθεια να φανεί αλληλέγγυος στα προβλήματά τους, ο Σαρκοζί επισκέφτηκε το διυλιστήριο της Petroplus στην Πετίτ Κουρόν που απειλείται με λουκέτο, ενώ, την ίδια ώρα, ο Φρανσουά Ολάντ βρέθηκε πλάι στους 2.500 μεταλλωρύχους της ArcelorMittal στη Φλοράνζ που κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο.
ΜΕΛΙΝΑ ΧΑΡΙΤΑΤΟΥ
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...