20 νεκροί στη Συρία και έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας για βοήθεια

20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πόλεις Ιντλίμπ και Χομς από επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι συριακές δυνάμεις..
με τη χρήση πυροβολικού, ενώ πολλές περιοχές έχουν έλλειψη από προμήθειες. Ταυτόχρονα, επτά υπουργοί της Συρίας αντιμετωπίζουν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι σφοδροί βομβαρδισμοί του πυροβολικού των κυβερνητικών δυνάμεων σκότωσαν έξι άμαχους και τραυμάτισαν άλλους 40 στην πόλη Χομς, ενώ τραγική κατάληξη είχαν και άλλοι 14 άνθρωποι στην πόλη Ιντλίμπ.

Κυρώσεις σε επτά υπουργούς της Συρίας

Παράλληλα, η Ε.Ε τόνισε ότι οι υπουργοί Υγείας, Παιδείας, Προεδρίας, Επικοινωνιών και Τεχνολογίας, Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων, Βιομηχανίας και Μεταφορών αντιμετωπίζουν σοβαρές κυρώσεις για την αιματηρή καταστολή στη χώρα και θα τους επιβληθούν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και πάγωμα πόρων
Κυρώσεις θα υποστεί και  η Κεντρική Τράπεζα, ενώ θα απαγορευτούν το εμπόριο χρυσού και διαμαντών και οι εμπορικές αεροπορικές πτήσεις.

Άμεση η ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια, λένε μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Στο μεταξύ η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) ανακοίνωσε στη Γενεύη ότι δεν έλαβε απάντηση από τις συριακές αρχές στο αίτημά της να υπάρξει εκεχειρία για να επιτραπεί να παραδοθούν προμήθειες και αρωγή και να απομακρυνθούν τραυματίες, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της , Χισάμ Χάσαν.

Η
Διεθνής Αμνηστία ανέφερε σήμερα ότι πρέπει να επιτραπεί στις ανθρωπιστικές οργανώσεις να αποκτήσουν  άμεση πρόσβαση στη Χομς, καθώς οι άνθρωποι της περιοχής δεν μπορούν να ικανοποιήσουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων και ιατρικού προσωπικού. Οι βομβαρδισμοί έχουν επίσης καταστρέψει τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης,   
Ακόμη, η Αμνηστία κάλεσε τις γειτονικές χώρες να παράσχουν καταφύγιο σε όσους διαφεύγουν από τη χώρα και τη διεθνή κοινότητα να παράσχει χρηματική ή υλική υποστήριξη.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Eπιμέλεια planet stars με πληροφορίες                          Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...