Αντίστροφη μέτρηση για την 84η απονομή στο Hollywood Δέκα μεγάλοι stars που ξέχασε ο “θείος Όσκαρ”

Το να γυρίσεις στο σπίτι σου κρατώντας ένα βραβείο Oscar μάλλον δεν είναι ενδεικτικό του πόσο καλός ηθοποιός είσαι.

Αν σκεφτούμε μάλιστα ότι πριν από μερικές μέρες η Jennifer Aniston απέκτησε αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ, μπαίνουμε στο νόημα του πώς λειτουργεί η χολιγουντιανή βιομηχανία..


Μετρώντας αντίστροφα για την 84η απονομή των Oscar – ξημερώματα Κυριακής προς Δευτέρα - ας θυμηθούμε ποιους «ξέχασε» και ποιους συνεχίζει να «ξεχνά» ο θείος Oscar.   



1.

   
Glenn Close: 7 υποψηφιότητες, κανένα Oscar. Μπορεί να είναι μια από τις καλύτερες γυναίκες ηθοποιούς που έχουμε αλλά δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να βραβευτεί με Oscar.

2.



Peter O’Toole: 8 υποψηφιότητες, κανένα Oscar. Εχει προταθεί για τα περισσότερα Oscar αλλά δεν έχει πάρει κανένα- ούτε το 1963 για το «Lawrence of Arabia».

3.


Kenneth Branagh: 4 υποψηφιότητες, κανένα Oscar. Αυτό που όμως μάλλον τον πονάει περισσότερο είναι ότι η πρώην σύζυγός του Emma Thompson έχει πάρει δυο-για καλύτερη ηθοποιό και για διασκευασμένο σενάριο. Και τα δυο τα πήρε όταν ήταν παντρεμένοι.


4.



Annette Bening: 4 υποψηφιότητες, κανένα Oscar. «Πονάω όταν το χάνω κάθε φορά.» έχει πει η ίδια.

5.



Richard Burton: 7 υποψηφιότητες, κανένα Oscar. Ισως το ότι παντρεύτηκε δυο φορές την Elizabeth Taylor να ήταν πιο σημαντικό για αυτόν.


6.



Julianne Moore:  4 υποψηφιότητες, κανένα Oscar. Πρώτη φορά ήταν υποψήφια το 1998 για το «Boggie Nights».


7.



Natalie Wood: 3 υποψηφιότητες, κανένα Oscar. Και οι τρεις υποψηφιότητες ήταν πριν κλείσει τα 25. Πέθανε νωρίς, στα 43 της.

8.


Johnny Depp: 3 υποψηφιότητες, κανένα Oscar. Και όμως ο πειρατής Τζακ Σπάροου δεν έχει γυρίσει ποτέ σπίτι με το αγαλματίδιο στο χέρι. «Δεν περιμένω να κερδίσω τίποτα και δεν χρειάζομαι να κερδίσω τίποτα.» έχει πει ο ίδιος.


9.



Greta Garbo: 4 υποψηφιότητες, κανένα Oscar. Και όμως ναι, η Garbo δεν βραβεύτηκε ποτέ από την Ακαδημία. Απλά το 1954 η Ακαδημία της έδωσε ένα τιμητικό βραβείο για τη συνολική προσφορά της. Από τότε η μεγάλη ηθοποιός δεν ξαναπάτησε στα Oscar και μάλλον καλά έκανε.


10.



Montgomery Clift: 4 υποψηφιότητες, κανένα Oscar. Ήταν άτυχος γιατί εξαιτίας δυστυχήματος, το 1956, καταστράφηκαν το πρόσωπό του, η καριέρα του και η ζωή του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...