Στο νοσοκομείο ο Νέλσον Μαντέλα με κοιλιακό άλγος Ο 93χρονος πολιτικός αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας αλλά είναι εκτός κινδύνου

Ο πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, παραπονούμενος για «επίμονο κοιλιακό άλγος». Σύμφωνα με το κυβερνών κόμμα της Νοτίου Αφρικής, Αφρικανικό Εθνικό..
Κογκρέσο (ACN), η επίσκεψη στο νοσοκομείο ήταν προγραμματισμένη και όχι εσπευσμένη.

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με το εάν ο 93 ετών ηγέτης του αγώνα κατά του απαρτχάιντ υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με το BBC, υπεβλήθη όντως σε χειρουργείο και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή. Ωστόσο, το ACN δηλώνει ότι η επίσκεψη του Μαντέλα στο νοσοκομείο δεν περιλάμβανε εγχείρηση.


Ο Νέλσον Μαντέλα έχει καλή διάθεση και η ζωή του δεν κινδυνεύει, ανέφερε εκπρόσωπος της προεδρίας της Νοτίου Αφρικής. Τα τελευταία χρόνια, ο ηλικίας 93 ετών ηγέτης του αγώνα κατά του απαρτχάιντ και πολιτικός ζει στο πατρικό του και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.


Ο Μαντέλα μετακινείται πλέον σπανίως και η τελευταία χαρακτηριστική δημόσια εμφάνισή του ήταν το καλοκαίρι του 2010 στην τελετή λήξης του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου, που είχε διεξαχθεί στη χώρα του.


Το γραφείο του προέδρου της Νοτίου Αφρικής,
Τζέικομπ Ζούμα ανέφερε ότι «η αγάπη και οι ευχές όλων των Νοτιοαφρικανών και των πολιτών όλου του κόσμου» τον συνοδεύουν.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...