Νετανιάχου: Κακή ιδέα για την Τουρκία να το παίξει «μεγάλος αδελφός»

Νετανιάχου: Κακή ιδέα για την Τουρκία να το παίξει «μεγάλος αδελφός» Ο «μεγάλος αδελφός» δεν είναι καλή ιδέα τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα» και στην εφημερίδα..
«Σημερινή» ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κληθείς να σχολιάσει την προσπάθεια της Τουρκίας προς την κατεύθυνση αυτή. Ο Μ. Νετανιάχου, ο οποίος από χθες βρίσκεται στην Κύπρο, ανέφερε πως «μια αδελφότητα θα ήταν κάτι καλό». Ωστόσο, σημείωσε «ότι ο "μεγάλος αδελφός" δεν είναι και τόσο καλή ιδέα».

Σε ερώτηση, αν το Ισραήλ είναι διατεθειμένο να εγγυηθεί την ασφάλεια στην περιοχή, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, απάντησε ότι δεν θέλει να μπει σε τέτοιου είδους συζήτηση. «Εμείς συζητούμε πράγματα όπως τις οικονομικές συνεργασίες, συνεργασίες για το φυσικό αέριο», είπε.

Για την συνεργασία Κύπρου- Ισραήλ στον τομέα του φυσικού αερίου ο Μ. Νετανιάχου ανέφερε ότι ίσως αυτή να αφορά συγκεκριμένες υποδομές ώστε να γίνεται η εξαγωγή του φυσικού αερίου. «Αυτό θα μπορούσε να γίνει πρώτα μεταξύ του Ισραήλ και της Κύπρου και μετά να δούμε, αν υπάρχουν άλλοι εταίροι στην περιοχή που ενδιαφέρονται», πρόσθεσε.


Εξαρτάται, σημείωσε, πόσο φυσικό αέριο θα βρούμε, ώστε να κάνουμε εξαγωγές σε Ευρώπη και Ασία και θα ήταν καλό, ανέφερε στη συνέχεια, «να έχουμε σημαντικές χώρες οι οποίες θα επενδύσουν και θα συμμετέχουν σε όλο αυτό, είτε ως επενδυτές ή ως αγοραστές ή και με τις δύο ιδιότητες».
Νετανιάχου: Κακή ιδέα για την Τουρκία να το παίξει «μεγάλος αδελφός»
Όσον αφορά στις σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία, ο Μ. Νετανιάχου δεν θεωρεί ότι βρίσκονται «στην κόψη του ξυραφιού».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε: «Δεν θα το έλεγα αυτό, αλλά ήταν καλύτερες κάποτε από ό,τι είναι τώρα. Αποδυναμώθηκαν όχι λόγω δικής μας επιλογής, και από τη δική μας μεριά θα θέλαμε να έχουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία. Δεν είναι δική μας επιλογή. Είναι επιλογή της Τουρκίας».

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...