Νέες δηλώσεις Ρέσλερ για «τυφώνες» και «μαύρες τρύπες»

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Hamburger Abendblat", ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, σε ομιλία του στην Νομική Σχολή "Buccerius", στο Αμβούργο μίλησε για «μαύρη τρύπα» στην Ελλάδα..
Είπε συγκεκριμένα οτι «υπάρχει στην Ελλάδα φορολογική νομοθεσία, μόνο που δεν εφαρμόζεται». Ο κ. Ρέσλερ και επανέφερε το ζήτημα της διαφωνίας του με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Η απάντηση που έδινε η Αθήνα στο ερώτημα πότε θα εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις ήταν "σε δυο βδομάδες", είπε ο Γερμανός υπουργός και πρόσθεσε: «Και έπειτα περνούσαν πάλι μήνες. Αυτό, σε συνδυασμό με τον προεκλογικό αγώνα στην Ελλάδα, έχει συμβάλει στο να ψυχρανθούν οι σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου».
Ο κ. Ρέσλερ διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη, ούτε προτίθεται να εξέλθει οικειοθελώς. Προειδοποίησε δε ότι «αν ήταν τελείως χρεοκοπημένη, τότε οι διαμαρτυρίες που βιώνουμε αυτή την εποχή στην Αθήνα αποτελούν απλώς μια αύρα. Θα ακολουθούσε τυφώνας». Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι οι σχέσεις του με τον κ. Χρυσοχοΐδη θα βελτιωθούν, όπως θα βελτιωθούν, είπε, και οι σχέσεις του με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένη από την πίεση που της ασκήθηκε από τους Φιλελευθέρους του κ. Ρέσλερ, προκειμένου να αποδεχθεί την υποψηφιότητα του Γιοάχιμ Γκάουκ για τη θέση του Ομοσπονδιακού Προέδρου της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...