ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ Σουλτς: Ολοι βρισκόμαστε στο ίδιο πλοίο

«Νομίζω ότι όλοι βρισκόμαστε στο ίδιο πλοίο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια..

«Χαιρόμαστε γιατί οι ιδέες σας πραγματικά είναι βοηθητικές για την Ελλάδα. Δεν βλέπουν το πρόβλημα στενά δημοσιονομικά, αλλά το βλέπουν ακριβώς και κοινωνικά. Γιατί, το σημαντικότερο είναι ακριβώς αυτό: να διατηρήσει η Ελλάδα την κοινωνική της συνοχή» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα μέτρα είναι πάρα πολύ δύσκολα για τους αδύναμους και πως δεν ξέρει «αν η Ελλάδα μπορεί να αντέξει άλλα τέτοια μέτρα».
«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να έρθει εδώ και ένας εκπρόσωπος των θεσμικών οργάνων, για να συνομιλήσει μαζί σας, κύριε Πρόεδρε, γι' αυτά τα προβλήματα», απάντησε ο κ. Σουλτς.
Σημειώνεται ότι στη συνέχεια ο κ. Σουλτς θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Βουλής Φίλππο Πετσάλνικοενώ αστις 19.00 θα απευθύνει ομιλία στη Βουλή με θέμα «Η Ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας».
Διαβάστε ακόμη τη συνέντευξη του παραχώρησε ο κ. Σούλτς στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, στην οποία αναφέρει ότι η Γερμανία δεν είναι ο πλούσιος θείος, προειδοποιεί για τον κίνδυνο φαινομένου ντόμινο στην περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας και ζητεί εφαρμογή των δεσμεύσεων από την πλευρά της Αθήνας.
PHGH

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...