«Η χώρα θα έχει περισσότερο αίμα στα χέρια της αν εμποδίσει την ανθρωπιστική βοήθεια» Η Χίλαρι «μαρκάρει» στενά τη Συρία

Η κυβέρνηση του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-'Ασαντ θα έχει ακόμη περισσότερο αίμα στα χέρια της αν δεν συμφωνήσει σε ένα διεθνές αίτημα να επιτρέψει την είσοδο στη χώρα σε επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια, δήλωσε σήμερα η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον..


"Εάν το καθεστώς 'Ασαντ αρνείται να επιτρέψει αυτή η σωτήρια βοήθεια να φτάσει στους πολίτες, θα έχει ακόμη περισσότερο αίμα στα χέρια του", αναφέρει η Κλίντον στην ομιλία της που θα εκφωνήσει στη σύνοδο της ομάδας "Φίλοι της Συρίας" στην Τύνιδα.


"Το ίδιο θα κάνουν και αυτά τα έθνη που συνεχίζουν να προστατεύουν και να εξοπλίζουν το καθεστώς.

Καλούμε αυτά τα κράτη που προμηθεύουν όπλα για να σκοτώνονται άμαχοι να σταματήσουν αμέσως", σημείωσε.
"Θα πληρώσετε βαρύ τίμημα επειδή αγνοείτε τη βούληση της διεθνούς κοινότητας και παραβιάζετε τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού σας", τονίζει στις δηλώσεις της, απευθυνόμενη στον 'Ασαντ.

"Πρέπει όλοι να φανούμε σκληροί στο τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε.


Ήρθε η ώρα για όλους εδώ να επιβάλλουμε ταξιδιωτικές απαγορεύσεις στα ανώτερα στελέχη του καθεστώτος --όπως το έχει κάνει ο Αραβικός Σύνδεσμος--, πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων τους, μποϊκοτάζ του πετρελαίου της Συρίας, αναστολή νέων επενδύσεων, και ενδεχόμενο κλείσιμο πρεσβειών και προξενείων".

"Οι χώρες που έχουν ήδη επιβάλει κυρώσεις θα πρέπει να τις ενισχύσουν σθεναρά", πρόσθεσε η Κλίντον.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...