Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα και το Σάββατο, αλλά ... Κούλουμα με ... ομπρέλες και παλτό

Αδιάβροχα και ομπρέλες θα πρέπει να προμηθευτούν όλοι όσοι αποφασίσουν να κρατήσουν τα πατροπαράδοτα έθιμα και να πετάξουν και φέτος χαρταετό, μιας και το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την Καθαρά Δευτέρα  θα είναι οι βροχοπτώσεις. Παράλληλα με τον χαρταετό, υπό βροχή θα πραγματοποιηθούν και οι περισσότερες παρελάσεις των μασκαράδων, την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς...

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία την Καθαρά Δευτέρα αναμένεται να σημειωθούν βροχές σε ολόκληρη τη χώρα ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Πιο αναλυτικά σήμερα Παρασκευή,  στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα δυτικά του νομού 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου
 
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
 
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο    καιρός θα είναι  γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στα νότια. Τοπικά ορατότητα το πρωί θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Το απόγευμα στις Σποράδες θα πνέουν έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
 
Στις Κυκλάδες και τη  Κρήτη θα σημειωθούν αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην Κρήτη πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις  4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
 
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες  παροδικές νεφώσεις και στα Δωδεκάνησα ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Γρήγορα όμως και εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
 

Το Σάββατο
Γενικά αίθριος και σχετικά ζεστός θα είναι ο καιρός. Ωστόσο από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη έως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.


Την Κυριακή
 Τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια της χώρας .
 
Την Καθαρά Δευτέρα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές θα σημειωθούν σε ολόκληρη τη χώρα ενώ χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση. Στα πελάγη θα πνέουν 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...