Η Αριστερά θα πρέπει να είναι κυβερνώσα. Δεν μπορεί να μη συμμετέχει στην άσκηση εξουσίας

«Η Αριστερά θα πρέπει να είναι κυβερνώσα. Δεν μπορεί να μη συμμετέχει στην άσκηση εξουσίας», δήλωσε στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο επικεφαλής της «Δημοκρατικής Αριστεράς», επισημαίνοντας ωστόσο ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να λειτουργήσει ούτε ως μηχανισμός αποκάθαρσης, ούτε ως κολυμβήθρα του σιλωάμ..

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι μας ενδιαφέρει το περιεχόμενο άσκησης εξουσίας, πρόσθεσε ότι «κόκκινη» γραμμή θα πρέπει να είναι η σωτηρία της χώρας με άλλη πολιτική και επανέλαβε την πρότασή του για πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα.
«Η κρίση είναι διαχειρίσιμη», είπε ο κ. Κουβέλης, τόνισε ότι τα έσοδα δε θα πρέπει να προκύπτουν από περικοπή μισθών και επέμεινε ότι θα πρέπει να αντιπαρατεθεί το ισοδύναμο και να διευρυνθεί στοιχειωδώς ο πρωτογενής τομέας παραγωγής.
Σύμφωνα με το πρώτο Βαρόμετρο του 2012 της Public Issue για την «Καθημερινή» και το ΣΚΑΪ, η «Δημοκρατική Αριστερά» του Φώτη Κουβέλη καταγράφει εκρηκτική άνοδο. Με ποσοστό 13,5% το νεοσύστατο κόμμα αναδεικνύεται σε τρίτη δύναμη στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, στέλνοντας το ΚΚΕ στην τέταρτη θέση με ποσοστό 12,5%.
Πρώτη στην πρόθεση ψήφου έρχεται η ΝΔ με ποσοστό 30,5%, ενώ στον αντίποδα εικόνα αποσύνθεσης παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ που έρχεται δεύτερο, με την εκλογική επιρροή του να περιορίζεται πλέον στο 14%, απειλούμενο από «Δημοκρατική Αριστερά», ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αναδεικνύεται σε πέμπτη δύναμη με ποσοστό 12%. Ακολουθεί ο ΛΑ.Ο.Σ. με ποσοστό 5,5%. Σταθεροί στο 4% παραμένουν οι Οικολόγοι, ενώ οριακά εκτός Βουλής εμφανίζεται η «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη με ποσοστό 2,5%.

Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΤΗ ΝΕΤ  την 6 Οκτ 2011

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...