ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ Ζητεί άρση ασυλίας του Γερμανού προέδρου

Ο προέδρος της Δημοκρατίας της Γερμανίας, Κρίστιαν Βουλφ Αρση της ασυλίας του προέδρου της Δημοκρατίας της Γερμανίας, Κρίστιαν Βουλφ, ζήτησε χθες η Εισαγγελία του Ανόβερου, καθώς ο Γερμανός πρόεδρος εδώ και μήνες είναι αντιμέτωπος..
με μια σειρά μικροσκανδάλων και παρατυπιών που σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο σχετίζονται με το αξίωμά του και τον τρόπο ζωής του.

Ο προέδρος της Δημοκρατίας της Γερμανίας, Κρίστιαν Βουλφ
Αρση της ασυλίας του προέδρου της Δημοκρατίας της Γερμανίας, Κρίστιαν Βουλφ, ζήτησε χθες η Εισαγγελία του Ανόβερου, καθώς ο Γερμανός πρόεδρος εδώ και μήνες είναι αντιμέτωπος με μια σειρά μικροσκανδάλων και παρατυπιών που σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο σχετίζονται με το αξίωμά του και τον τρόπο ζωής του.
Το γεγονός ότι η εισαγγελία ζητεί την άρση της ασυλίας του Κρίστιαν Βουλφ δεν σημαίνει ότι αυτή θα αρθεί υποχρεωτικά, αφού η μόνη αρμόδια να αποφασίσει κάτι τέτοιο είναι η πλειοψηφία της Κάτω Βουλής.
Το πρώτο σκάνδαλο που έπληξε τη δημόσια εικόνα του Γερμανού προέδρου αποκαλύφθηκε στα μέσα του Δεκεμβρίου του 2011 και αφορούσε ένα δάνειο με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο που έλαβε από ένα ζευγάρι πλούσιων επιχειρηματιών.
Το τελευταίο σκάνδαλο είναι αυτό του πολυτελούς ταξιδιού στο νησί Σιλτ που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με την «Bild», ο Βουλφ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού δεν πήρε ούτε μία απόδειξη, ενώ έφυγε για το Σιλτ μόλις μερικούς μήνες μετά την παραχώρηση εγγύησης 4 εκατομμυρίων ευρώ από το κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας στην εταιρεία παραγωγής ταινιών του φίλου του προέδρου Ντέιβιντ Γκρένεβολντ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γκρένεβολντ ήταν αυτός που πλήρωσε για το ταξίδι στο Σιλτ και ότι ο Βουλφ ήταν από το 2003 μέχρι το 2010 κυβερνήτης της Κάτω Σαξονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...