Εγνατία Οδός: Ξεκινά η κατασκευή του τμήματος Κορομηλιά - Κρυσταλλοπηγή

Εντός του Μαρτίου αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του οδικού τμήματος Κορομηλιά – Κρυσταλλοπηγή, του τελευταίου που απομένει για την ολοκλήρωση του κάθετου άξονα 45 της Εγνατίας Οδού, ο οποίος ενώνει τη Σιάτιστα Κοζάνης με τα ελληνοαλβανικά σύνορα..

Ανάδοχος του έργου αναδείχτηκε η κοινοπραξία των τεχνικών εταιρειών «Άκτωρ ΑΤΕ – J&P Άβαξ – ΤΕΡΝΑ», η οποία θα το παραδώσει σε διάστημα 36 μηνών. Η σύμβαση, συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 102,24 εκατομμυρίων ευρώ, υπογράφηκε με την αναθέτουσα αρχή, Εγνατία Οδός ΑΕ, στις 10 Φεβρουαρίου.
Το συγκεκριμένο τμήμα έχει συνολικό μήκος 16,2 χλμ. και περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή της κεντρικής αρτηρίας, τριών ανισόπεδων κόμβων, της δίδυμης σήραγγας Ιεροπηγής Καστοριάς και παράπλευρου οδικού δικτύου. Έχει ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της περιόδου 2007 – 2013, από όπου και θα χρηματοδοτηθεί, αποτελεί μέρος του κάθετου οδικού άξονα Σιάτιστα – Κρυσταλοπηγή, με μήκος 72 χλμ., και υπάγεται στον πανευρωπαϊκό οδικό άξονα VIII.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...