Οι ΗΠΑ καλούν την Καμπούλ να προστατεύσει τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ

Να αναλάβει δράση και να προστατεύσει τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στη χώρα κάλεσε την κυβέρνηση του Αφγανιστάν ο υπουργός 'Αμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα μετά τη δολοφονία δύο Αμερικανών συμβούλων μέσα στο υπουργείο Εσωτερικών, στην πρωτεύουσα Καμπούλ..


Όπως έγινε γνωστό από το Πεντάγωνο ο Πανέτα μίλησε τηλεφωνικά με τον Αφγανό ομόλογό του Αμπντούλ Ραχίμ Ουαρντάκ, ο οποίος του ζήτησε συγγνώμη για το θάνατο των δύο Αμερικανών.


«Ο υπουργός Ουαρντάκ είπε ότι ο πρόεδρος (του Αφγανιστάν) Χαμίντ Καρζάι έχει καλέσει θρησκευτικούς ηγέτες, βουλευτές, δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου και άλλους Αφγανούς αξιωματούχους και τους ζήτησε να δράσουν κατεπειγόντως για να περιορίσουν τη βία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ.


Παράλληλα χαρακτήρισε «απαράδεκτο» γεγονός τη δολοφονία των Αμερικανών, εξαιτίας της οποίας το ΝΑΤΟ απέσυρε το προσωπικό του που εργάζεται στα αφγανικά υπουργεία.


Την ευθύνη για το θάνατο των δύο Αμερικανών μέσα στο κτήριο του υπουργειο Εσωτερικών ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. Ανέφεραν πως επρόκειτο για αντίποινα για το κάψιμο του Κορανίου σε νατοϊκή βάση στη χώρα, κάτι που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες με διαδηλώσεις σε πολλά μέρη του Αφγανιστάν.


Οι δύο Αμερικανοί πιστεύεται πως είναι στρατιωτικοί, σύμφωνα με πηγές των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.


Εκπρόσωπος της νατοϊκής δύναμης στη χώρα ότι δύο μέλη της σκοτώθηκαν στην Καμπούλ από τα πυρά ενός ατόμου, αρνήθηκε όμως να πει αν ο δράστης ήταν μέλη του αφγανικού στρατού ή της αστυνομίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...