Μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, BNP Paribas, δήλωσε την Τετάρτη ότι το 2011 τα καθαρά κέρδη της μειώθηκαν 22% στα € 6,05

Μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, BNP Paribas, δήλωσε την Τετάρτη ότι το 2011 τα καθαρά κέρδη της μειώθηκαν 22% στα € 6,05 δισεκατομμύρια, αφού υπολογιστεί σε € 3,2 δισεκ. καλύψει την έκθεσή της σε ελληνικό χρέος. Η BNP είπε αποτελέσματα επηρεάστηκαν επίσης από την ευρύτερη κρίση χρέους της ευρωζώνης..

Με Σύρματα Νέα (κείμενο)
AFP - Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, BNP Paribas, δήλωσε την Τετάρτη του 2011 τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 22 τοις εκατό σε € 6,05 δισεκατομμύρια μετά από την ακύρωση 3,20 δισ. ευρώ για να καλύψει την έκθεσή της σε χρέος που επλήγησαν από την Ελλάδα.
Η BNP είπε απόδοσή του επηρεάστηκε επίσης από την αστάθεια των χρηματοπιστωτικών αγορών προς το τέλος του έτους οφείλεται αφορά την κρίση χρέους της ευρωζώνης θα μπορούσε να οδηγήσει σε ύφεση.


Ο δανειστής δήλωσε ότι θα καταβάλει στους μετόχους μέρισμα ύψους 1,20 ευρώ ανά μετοχή, σε αντίθεση με τους συμμαθητές της Societe Generale και της Credit Agricole, η οποία αποφασίστηκε από κάθε πληρωμή.
Η τράπεζα είπε ότι ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει τη νέα βασική απαίτηση του κεφαλαίου του συνόλου 9,0 τοις εκατό από τις ρυθμιστικές αρχές στο νέφος από την παγκόσμια οικονομική κρίση, θέτοντας σε επίπεδο του 9,2 τοις εκατό.
Η BNP πρόσθεσε ότι προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες ρυθμίσεις του τραπεζικού τομέα να τεθεί σε ισχύ από το τέλος του τρέχοντος έτους, έχει μειωθεί το μέγεθος του ισολογισμού της, η οποία με τη σειρά του βελτιώνει το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της.
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...