Ο Σάντος έχει πολλά να διορθώσει στην Εθνική

Βάλτωσε, δεν γλίστρησε, αλλά προβλημάτισε η Εθνική ομάδα. Στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του Παγκρήτιου Σταδίου μπορεί να έμεινε όρθια κι ας έδειχνε στο πρώτο ημίχρονο της φιλικής αναμέτρησης με την αντίστοιχη του Βελγίου πως ήταν αρκετά ασταθής, όμως ο Σάντος, που έχρισε διεθνείς και τους Καρνέζη, Φορτούνη, έχει πολλά να διορθώσει εν όψει της τελικής φάσης του Euro 2012.
Τέλος καλό (1-1), όμως όχι όλα καλά για το ελληνικό συγκρότημα, παρότι μετά την ήττα (3-1) από τη Ρουμανία επί αυστριακού εδάφους στις 16/11/2011 επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα..

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Διότι η άλλη, η... ανάποδη, κατέδειξε έλλειψη διάθεσης και πρόβλημα κυκλοφορίας στο πρώτο ημίχρονο, παρά το γεγονός ότι όλα ξεκίνησαν κατ΄ ευχήν. Το λανθασμένο γύρισμα του Λόμπαερτς εκμεταλλεύτηκε ο Γκέκας, ο οποίος γλίστρησε, τον μιμήθηκε και ο Βερμάελεν, με αποτέλεσμα ο Σαλπιγγίδης να πετύχει ίσως το πιο εύκολο -από τα συνολικά επτά- γκολ (1-0) που έχει σημειώσει με την Εθνική ομάδα, απέναντι σε ένα γούρικο, για εκείνον, συγκρότημα, αυτό του Βελγίου, κόντρα στο οποίο είχε κάνει ντεμπούτο.
Στο πρώτο ημίχρονο όλοι θαύμασαν τον μικρό, αλλά θαυματουργό Εντέν Αζάρ. Ο 21χρονος μέσος της Λιλ, ο οποίος πολιορκείται από τη μισή Πρέμιερ Λιγκ (Μάντσεστερ Σίτι, Αρσεναλ, Τότεναμ, Τσέλσι, Λίβερπουλ), απέδειξε στα 45 λεπτά στα οποία αγωνίστηκε ότι δικαιολογημένα γίνεται τέτοιος θόρυβος γύρω από το όνομά του. Κι ό,τι καλό δημιούργησε επιθετικά η εθνική Βελγίου, προήλθε από τα δικά του πόδια. Στο 32' εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κομπανί έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Τσαντλί κατά τον ίδιο τρόπο ισοφάρισε το παιχνίδι.
Aκινητοποίησε
Ομως, τη μαγεία τη φανέρωσε τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν με κάθετη πάσα ακινητοποίησε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Αβρ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος) βγάζοντας τον Βαρμάελεν σε θέση για γκολ, όμως ο στόπερ της Αρσεναλ αχρήστευσε την ασίστ του συμπαίκτη του στην εθνική Βελγίου, που πολύ θα ήθελε να τον είχε συμπαίκτη και στους «κανονιέρηδες». Στην επανάληψη, με τις αλλαγές, η Εθνική ομάδα έδειξε ενθουσιασμό, ανέκτησε την πρωτοβουλία, αλλά δεν κατάφερε να τη μετουσιώσει σε γκολ, παρότι βρέθηκε από το 62' να παίζει με παίκτη παραπάνω, λόγω αποβολής του Λόμπαερτς για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Παπασταθόπουλο.
ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης (46' Κυρ. Παπαδόπουλος), Αβρ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης (46' Καραγκούνης), Φωτάκης (64' Χριστοδουλόπουλος), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (46' Φορτούνης), Σαμαράς (77' Αθανασιάδης), Γκέκας (86' Φετφατζίδης).
ΒΕΛΓΙΟ: Μινιολέ, Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Κομπανί, Λόμπαερτς, Ντεφούρ (82' Ναϊνγκολάν), Αζάρ (46' Λουκάκου), Φελαϊνί, Μιραλάς (64' Βερτόνγκεν), Βίτσελ (57' Ντεμπελέ), Τσαντλί.

Φ. ΣΑΝΤΟΣ
«Πολλά δεν μου άρεσαν στην ομάδα»
Για το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας του με την ΕΠΟ, ο Φερνάντο Σάντος ήταν «σφίγγα»: «Οταν λάβω την απόφασή μου, θα ενημερώσω τον κ. Πιλάβιο και θα τη μάθετε κι εσείς», αποκρίθηκε. Ωστόσο, κληθείς να σχολιάσει την απόδοση της Εθνικής Ελλάδας, ήταν λαλίστατος. Και ενοχλημένος: «Μετά το πρώτο 15λεπτο του πρώτου ημιχρόνου, πολλά δεν μου άρεσαν. Δεν μαρκάραμε τους αντιπάλους μας, δεν είχαμε δημιουργικότητα και καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Με ενόχλησε και το γεγονός ότι δεχθήκαμε γκολ από «στημένο», κάτι που δεν το συνηθίζουμε, όπως και το ότι δεν αξιοποιήσαμε την αποβολή των αντιπάλων».
Γ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...