Ελληνική αποστολή από την Κεφαλονιά Μηχανοκίνητο «ευχαριστώ» στον φιλέλληνα Ιταλό δήμαρχο

Όταν τον περασμένο Φεβρουάριο εκείνος και ο συνάδελφός του κ. Μάρκο Γκάλντι προσέφεραν τον μισθό τους στην πολύπαθη Ελλάδα, όλοι έκαναν λόγο για μια εξαιρετική προσπάθεια αφύπνισης..

Τώρα ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας «Μεγάλη Ελλάδα», ο κ. Τζοβάνι Μοσκατιέλο δήμαρχος της κωμόπολης Μπαρονίσι, ο οποίος με επιστολή του στον Ιταλό Πρωθυπουργό Μάριο Μόντι και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο, πέρα από το μήνυμα αλληλεγγύης έστειλε και τον μισθό του ύψους 780 ευρώ, πρόκειται να υποδεχθεί ελληνική αποστολή από την Κεφαλονιά.
Το ερχόμενο Σάββατο λοιπόν μια ομάδα μοτοσικλετιστών από το νησί του Ιονίου πρόκειται να φτάσει στο Μπαρονίσι της Νότιας Ιταλίας για να ευχαριστήσει τον δήμαρχο για την προσφορά του στον ελληνικό λαό.
Η αποστολή, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού θα φτάσει στην πλατεία της Δημοκρατίας το πρωί του Σαββάτου και θα παραστεί σε τελετή υποδοχής υπό τον κ. Μοσκατιέλο.
Εχθές πάντως μια ακόμη ελληνική αποστολή αυτή τη φορά από τον Δήμο Αχαρνών παρουσία του Δημάρχου Σωτήρη Ντούρου και δύο μελών του δημοτικού συμβουλίου, επισκέφθηκε την ιταλική κωμόπολη και τον κ. Μοσκατιέλο.
Άλλωστε πριν λίγο καιρό ο Ιταλός Δήμαρχος είχε επισκεφθεί την Ελλάδα για να στείλει το μήνυμα, όπως είχε δηλώσει στο protothema.gr ότι: «Η Ευρώπη δεν είναι μόνο spread, επιτόκια, προθεσμίες… είναι μια ιστορία αιώνων, πολιτισμού, αδελφοσύνης ανάμεσα στους λαούς. Εμείς απλά κάνουμε μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης και το ίδιο θα έπρεπε να σκεφτούν και οι ευρωπαίοι ηγέτες, κυρίως η Μέρκελ κι ο Σαρκοζί. Δεν μπορεί να δρουν σαν να είναι τοκογλύφοι απέναντι σε μία χώρα που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...