Αυτά βλέπουν στο Βερολίνο και γελάνε... Γερμανικές οι αποζημιώσεις, ελληνικό το μπάχαλο!

«Οι υπηρεσίες μου είπαν ότι κανείς τις τελευταίες δεκαετίες δεν ασχολήθηκε με το θέμα αυτό»! Σε αυτή την κυνική ομολογία προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης ..
αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, του κατοχικού δανείου και των ανεκτίμητων αρχαιολογικών θησαυρών που εκλάπησαν.
Επιπροσθέτως, ο υπουργός κατά την διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των κοινοβουλευτικών επιτροπών για το συγκεκριμένο ζήτημα ολοκλήρωσε την τραγική εικόνα που παραπέμπει σε «μπάχαλο» και όχι υπουργείο λέγοντας ανερυθρίαστα ότι «Ρώτησα αν έχουμε στοιχεία για τις απαιτήσεις της Ελλάδας. Ενημερώθηκα ότι κάποτε υπήρχε τμήμα στη Διεύθυνση 25 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτγους και ότι υπάρχει ένα αρχείο για πολεμικές αποζημιώσεις. Δεν έχω εξασφαλίσει πρόσβαση και αναζητώ το αρχείο»!!!


Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιάννης Παπαδάκης είχε δηλώσει ότι η ΤτΕ «δεν διαθέτει τα πρωτότυπα στοιχεία για το δάνειο, τα οποία προφανώς βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών».  

Από την άλλη ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου εξήγησε πως «Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει φάκελο, δεν έχει υπηρεσία, δεν έχει ασχοληθεί παρά μόνο όταν είχε δικαστική εμπλοκή» ενώ πρόσθεσε πως  «από τη στιγμή που πας σε διαπραγμάτευση, πρέπει να είσαι έτοιμος για τα επόμενα βήματα αν αποτύχει η διαπραγμάτευση. Να είναι έτοιμη η κυβέρνηση να θέσει το θέμα σε δικαστήρια σε διαφορετική βάση». Πάντως ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «για εμάς το θέμα είναι ανοιχτό. Δεν υπάρχει θέμα παραγραφής».

Τέλος ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι «Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της και δεν πρόκειται να το κάνει» εξηγώντας μεταξύ άλλων ότι η χώρα «διατηρεί το δικαίωμα να χειριστεί το θέμα την στιγμή και με τον τρόπο που θα κρίνει καταλληλότερο και λαμβάνοντας υπ’ όψιν το σύνολο των παραμέτρων, έχοντας κάνει την ανάλογη προετοιμασία» επισήμανε όμως ότι απαιτείται προσοχή για το πως θα τεθεί το ζήτημα λέγοντας ότι «Είναι προσβλητικό να συγκρίνεται η σημερινή Γερμανία με την ναζιστική Γερμανία. Όσο προσβλητικό είναι και να ακούγονται φωνές που λένε να πουληθούν τα νησιά και η Ακρόπολη. Ο λαϊκισμός τρέφει λαϊκισμό»!
Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσειςΤην απόφαση συγκρότησης κοινοβουλευτικής Επιτροπής, με αντικείμενο την τεκμηρίωση και προώθηση του ζητήματος των γερμανικών κατοχικών οφειλών, έλαβαν οι Επιτροπές Οικονομικών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, σε κοινή συνεδρίασή τους. Ειδικότερα υιοθετήθηκε ομόφωνα η πρόταση του Π. Κουρουμπλή και άλλων 37 βουλευτών, να συσταθεί ειδική κοινοβουλευτική Επιτροπή, αλλά και να ζητηθεί από τη γερμανική Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο η άδεια να εκθέσει δημόσια ο Πρόεδρος της Βουλής τα επιχειρήματα της χώρας.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...