Χαμογελαστός ο Τσάβες στις πρώτες φωτογραφίες μετά την εγχείρηση στην Κούβα

Καλά στην υγεία του και ευδιάθετος εμφανίζεται ο πρόεδρος της Βενεζουέλας μετά την εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε στη Κούβα για την αφαίρεση όγκου στη λεκάνη..


Ο ίδιος ο Ούγκο Τσάβες δηλώνει ότι αναρρώνει κανονικά.


Μίλησε μάλιστα τηλεφωνικά με εκπομπή στην τηλεόραση της χώρας του και ευχαρίστησε το λαό για την αγάπη που του δείχνει. Αναφέρθηκε ακόμη με θερμά λόγια στο λαό και τους γιατρούς της Κούβας.


Στο νοσοκομείο τον επισκέφτηκε και ο στενός φίλος του Φιδέλ Κάστρο.  Η ημερομηνία επιστροφής από την Κούβα δεν έχει ανακοινωθεί.


Η κατάσταση της υγείας του Τσάβες, όπως επισημαίνει το BBC, δεν είναι ξεκάθαρη, ενώ πολίτες με τους οποίους συνομίλησε ο ανταποκριτής της El Pais στο Καράκας αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο το όλο ζήτημα.


Αλλοι ισχυρίζονται ότι η ασθένεια του προέδρου δεν είναι παρά ένα «τρικ» εν όψει των εκλογών του Οκτωβρίου, αλλοί ζητούν σεβασμό στον πρόεδρο και άλλοι δηλώνουν βέβαιοι ότι τα πράγματα δεν εξελίσσονται ικανοποιητικά.


Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι πρόσφατες αποκαλύψεις του Wikileaks, βάσει των οποίων οι Ρώσοι γιατροί δεν δίνουν περισσότερο από δύο χρόνια ζωής στον Τσάβες.


Υπενθυμίζονται ότι τον Οκτώβριο διεξάγονται προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα στις οποίες θα είναι ο Τσάβες διεκδικεί την τρίτη του επανεκλογή στην προεδρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...