ΦΑΒΟΡΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ Ανοιξαν οι κάλπες στη Ρωσία

Ανοιξαν οι κάλπες στη Ρωσία Αρχισε η ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου στη Ρωσία, η οποία όμως διεξάγεται με φόντο έντονης λαϊκής δυσαρέσκειας, που προκλήθηκε από ισχυρισμούς για εκτεταμένη νοθεία κατά τη διάρκεια βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου..

Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 8 π.μ. ως τις 8 μ.μ., σε κάθε ζώνη ώρας στις περιφέρειες της χώρας, με το πρώτο άνοιγμα στην Άπω Ανατολή της χώρας και το τελευταίο στη δυτική περιοχή του Καλίνινγκραντ.
Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη στείλει 6.000 αστυνομικούς από Μόσχα στα εκλογικά κέντρα των περιφερειών, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Κατά τις σημερινές εκλογές ο Βλαντιμίρ Πούτιν ελπίζει να γίνει πρόεδρος ξανά, μετά από τέσσερα χρόνια ως πρωθυπουργός. Σημειώνεται ότι ήταν πρόεδρος της Ρωσίας από το 2000 έως το 2008, αλλά απαγοτευόταν από το σύνταγμα να θέσει υποψηφιότητα για τρίτη συνεχόμενη θητεία. Εχει αντιμετωπίσει τέσσερις διεκδικητές, τρεις από τους οποίους έχει κερδίσει σε προηγούμενες εκλογές.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους ανταποκριτλές του BBC, δεν υπάρχει ουσιαστική συζήτηση για το αν ο κ. Πούτιν παραμένει το καλύτερο πρόσωπο για να οδηγήσει τη Ρωσία, ή αν έχει έρθει η ώρα για αλλαγή.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...