Η απειλή επιθέσεων στον κυβερνοχώρο δεν αφήνει ήσυχο τον επικεφαλής του Πενταγώνου

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου Λεόν Πανέτα ομολόγησε ότι από όλες τις απειλές για την αμερικανική εθνική ασφάλεια, περισσότερο από ο,τιδήποτε τον ανησυχεί μια εν δυνάμει μεγάλης κλίμακας επίθεση στον κυβερνοχώρο..
«Κάθε ημέρα οι ομοσπονδιακές μας υπηρεσίες και ιδρύματα υπόκεινται σε εκατοντάδες ή και χιλιάδες κυβερνοεπιθέσεις με σκοπό την αρπαγή πληροφοριών», είπε ο Πανέτα, απαντώντας στο ερώτημα, τί δεν τον αφήνει να κοιμηθεί τις νύχτες. Κατά τη γνώμη του Πανέτα ο κυβερνοχώρος θα γίνει το πεδίο μάχης του μέλλοντος.
«Οι κυβερνοεπιθέσεις είναι επικίνδυνες διότι μπορούν στην πραγματικότητα να παραλύσουν τη χώρα, να θέσουν εκτός λειτουργίας το ενεργειακό σύστημα, να διαταράξουν την εργασία της κυβέρνησης και της Wall Street, να γκρεμίσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Αυτό με ανησυχεί πάρα πολύ, διότι γνωρίζω ότι όλα αυτά είναι από τεχνική άποψη δυνατά και αισθάνομαι ότι δεν έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της χώρας από μια μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση», σημείωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...