Κλείνει η εβδομάδα μόδας στο Παρίσι Ρομαντικά λέει η Nina Ricci, σέξι 70’s η Barbara Bui, ροκ ο Balmain

Αυλαία για την  Εβδομάδα Μόδας και στο Παρίσι και ιδού οι τάσεις που έδειξαν για τον επόμενο χειμώνα οι κορυφαίοι σχεδιαστές..
  Nina Ricci






 Κλασσική αξία για  πραγματικό lady like chic η Ricci. Λεπτεπίλεπτα φορεματάκια στενά στην μέση, μαζί με tweed σακάκια και φαρδιές φούστες, λες και ένα κοριτσάκι παίζει με την ντουλάπα της μαμάς του. Δαντέλα με tweed, μετάξι με σπορ κομμάτια, και άλλοι ιδιαίτεροι συνδυασμοί έκαναν αυτή την κολεξιόν να ξεχωρίσει.  

Carven








 Η ισπανική μάρκα έχει κερδίσει τους Γάλλους. Και λογικό άλλωστε  μιας και απευθύνεται σε petite γυναίκες –που συνήθως είναι οι γαλλίδες. Μιντι φούστες, παιδικά φορεματάκια, υφάσματα με μικρές τρυπούλες που γίναν με laser cuts. Μια σεμνότητα, μια παιδικότητα στα ρούχα του που όμως κρύβει κάτι το σέξι.

Barbara Bui









 Η βιετναμέζο-γαλλίδα Bui φτιάχνει ρούχα για πολύ hard core κορίτσια που θέλουν το ροκ να είναι όμως σούπερ θηλυκό. Αξωτικοί δράκοι, Μαοικά σύμβολα, λεοπάρ παλτό, απλά λιτά 70ς χυτά φορέματα, σατέν tuxedo και quilt δερματα. Μια κινέζικη επιρροή που είχε κάτι πολύ αισθησιακό, χωρίς όμως να λείπει η «ροκιά» της bui. Τα παπούτσια όπως πάντα υπέροχα.

Balenciaga







 Όλες οι γυναίκες της  μόδας περίμεναν με αγωνία το show του Balenciaga. ¨Όμως φαίνεται ότι ο Nicholas Ghesquiere έχασε το touch του. Μια πολύ χοντροκομμένη συλλογή που θύμιζε παλιές εποχές, αλλά δεν είχε αυτό το κάτι που έκανε πάντα τον Ghesquiere να ξεχωρίζει. Μια ωδή στο κορίτσι του γραφείου, με φούστες, ταγιέρ και φορεματάκια. Δεν μας ενθουσίασε όμως.

Balmain













 Ο άλλος hot οικος αυτή τη στιγμή έδωσε ρέστα με τον σχεδιαστή Olivier Rousteing να ξεσηκώνει τις fashionistas. Couture χωρίς καν να ιδρώσει. Δερμάτινα πουλόβερ κεντημένα στο χέρι, απλά μαύρα παντελόνια, πράσινα πουκάμισα και πολύ μα πολύ βελούδο σε στενά παντελόνια που θύμιζαν λίγο την ταινία “almost famous”. Πολύ καλή συλλογή.

Chalayan













 
 Ο καλλιτέχνης-σχεδιαστής μόδας chalayan έδωσε μαθήματα απλότητας, φόρμας αλλά και παλέτας. Υπέροχα μακριά μονόχρωμα φορέματα και πολύ ωραία κοντά φορέματα με «δυο» σιλούετες και κοψίματα, το εσωτερικό κολλητό και μια δευτερη πιο φαρδιά επιφάνεια έξω. Μια συλλογή για Intellectual κοριτσια που θέλουν απλά ρούχα που κάνουν εντύπωση.

Dior




 Με την απομάκρυνση  του John Galliano από τον οίκο το κενό στην πασαρέλα φέτος ήταν εμφανές. Ο  αντικαταστάτης Bill Gaytten έκανε την προσπάθεια του. Me δερμάτινες λεπτομέρειες στους λαιμούς των φορεμάτων, με πέπλα και "γεμάτες" φούστες και λεπτές τονισμένες σιλουτέτες φυσικά στη μέση όπως και σε άλλα shows.

Η γυναίκα του Dior είναι  μια μπαλαρίνα που ντύνεται καλά για να βγει έξω. Σε γενικές γραμμές όμως τα ρούχα δεν είχαν την ζωντάνια και το σφρίγος των εποχών του Galliano.


Lanvin






 O Αλμπερ Ελπάζ  πρέπει να αισθάνεται ο βασιλιάς  της πασαρέλας φέτος, καθώς  παρέδωσε ακόμα μια εξαιρετική  συλλογή. Ωδή στο χρώμα με  μονόχρωμα φορέματα και παλτό  με τονισμένους γιακάδες αλλά και σχήμα που τόνιζε την πραγματική γυναικεία σιλουέτα-γοφοί, στήθος, μέση. Μπορεί πλέον να θεωρείται ο επίσημος λόγος που κάνει όλες τις γυναίκες να θέλουν να ντυθούν πιο θηλυκά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...