Συγκίνηση για τα 100 χρόνια από το ναυάγιο του Τιτανικού

Συγκίνηση για τα 100 χρόνια από το ναυάγιο του ΤιτανικούΕκδηλώσεις μνήμης για την 100ή επέτειο από το ναυάγιου του Τιτανικού, του «θαύματος της ναυπηγικής», όπως χαρακτηρίστηκε πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο..
καθώς και στον τόπο ναυπήγησης του πλοίου, το Μπέλφαστ της Ιρλανδίας.Συγκίνηση για τα 100 χρόνια από το ναυάγιο του Τιτανικού
Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Balmoral, το οποίο διέγραψε την ρότα του Τιτανικού την ημέρα του παρθενικού και τελευταίου του ταξιδιού. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ρίφθηκαν στεφάνια στην θάλασσα στην μνήμη των 1517 ατόμων που έχασαν την ζωή τους τα ξημερώματα της 15ης Απριλίου 1912.
Μάλιστα, στο Μπέλφαστ, έξω από το δημαρχείο της πόλης έγιναν τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλάκας με τα ονόματα των νεκρών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το μνημείο στον Κήπο Μνήμης του Τιτανικού δεν διαχωρίζει τους επιβάτες που χάθηκαν σε αυτούς της πρώτης θέσης και άλλων, αλλά κατατάσσονται απλώς με αλφαβητική σειρά.
Νωρίτερα, οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος του Balmoral άκουσαν σιωπηλοί την ανάγνωση των ονομάτων όσων χάθηκαν μαζί με τον Τιτανικό στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού.
Προσευχήθηκαν, ενώ συγγενείς των νεκρών έκλαψαν κατά την διάρκεια της τελετής.
Συγκίνηση για τα 100 χρόνια από το ναυάγιο του Τιτανικού

Συγκίνηση για τα 100 χρόνια από το ναυάγιο του Τιτανικού
Πορεία πραγματοποιήθηκε από το Μουσείο του Ατλαντικού στην πόλη μέχρι το δημαρχείο. Οι συμμετέχοντες κρατούσαν κεριά αναμμένα και σταματούσαν σε σημεία της πόλης που έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στην ιστορία του Τιτανικού.
Στο Λίτσφιλντ της κεντρικής Αγγλίας, περισσότερα από 1.500 κεριά άναψαν το βράδυ του Σαββάτου, κάτω από το άγαλμα του Έντουαρντ Σμιθ, του καπετάνιου του πλοίου. Περίπου 300 άτομα συγκεντρώθηκαν για μια τελετή στη μνήμη των θυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...