Champions League Ο σκοπός αγιάζει την… Τσέλσι

Κανείς, εκτός από την ίδια
Με δέκα παίκτες από το 37’ και με το σκορ στο 2-0 υπέρ της Μπαρτσελόνα, κανείς δεν περίμενε ότι η Τσέλσι μπορούσε να… γυρίσει!
Με εξαιρετική αμυντική τακτική και μεγάλη δόση τύχης-δύο δοκάρια για τους «μπλαουγκράνα»-οι «μπλε» του Ντι Ματέο κατάφεραν να φτάσουν στο 2-2 μέσα στο «Καμπ Νου» και να πανηγυρίσουν την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά το 2008...

Περιθώρια για να κάνει κάτι άλλο εκτός από το να μείνει πίσω και να περιμένει την Μπαρτσελόνα δεν είχε... Μετά το 2-1 που σημείωσε ο Ραμίρες στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, η αγγλική ομάδα έκανε ένα πράγμα μέσα στο γήπεδο, έπαιζε άμυνα. Αλλά το έκανε πολύ καλά. Όσο οι παίκτες του Γκουαρντιόλα ένιωθαν την πίεση να μεγαλώνει, τόσο αυτοί του Ντι Ματέο πίστευαν περισσότερο ότι πλησιάζουν τον σκοπό τους.
Η τελευταία αντεπίθεση και το γκολ του Τόρες στις καθυστερήσεις, απλά έγραψε έναν ηρωικό επίλογο μίας έτσι και αλλιώς "μεγάλης" βραδιάς για την Τσέλσι.
Ο Γκουαρντιόλα, έχοντας στο μυαλό του την τακτική της Τσέλσι που θα ήθελε να προστατέψει το 1-0 του πρώτου παιχνιδιού, αποφάσισε να βάλει μία πολύ επιθετική ενδεκάδα. Το 3-4-3 με τον Μέσι να λογίζεται στους παίκτες του κέντρου και να γίνεται τέταρτος επιθετικός αλλά και τους Τσάβι και Ινιέστα να πατάνε κι αυτοί περιοχή, ήταν με ρίσκο μεν, αλλά με λογική δε. Αφού οι Άγγλοι, ούτε γρήγοροι στην αντεπίθεση είναι ούτε πολλούς ποδοσφαιριστές ανεβάζουν στην επίθεση.
Έτσι, η Μπαρτσελόνα πήρε την πρωτοβουλία από τα πρώτα λεπτά. Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε στο 3’, αλλά η διείσδυση και το σουτ του Μέσι από πλάγια βρήκαν το εξωτερικό δίχτυ. Το έργο των Βρετανών έγινε πιο δύσκολο, αφού ο ογκόλιθος Κέιχιλ, τραυματίστηκε, ο Νταβίντ Λουίς απουσίαζε και ο Ντι Ματέο έριξε στην μάχη τον Μποσίνγκουα.
Στην συνέχεια, η Τσέλσι αμύνονταν σωστά, αλλά με τόσους παίκτες μπροστά από την περιοχή τους, ήταν λογικό οι Ισπανοί να δημιουργήσουν κι άλλη ευκαιρία. Η οποία, έγινε στο 19’. Αλλά ο Τσεχ απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ από το τετ-α-τετ του Μέσι, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Τσέχο έπειτα από εκπληκτικό τακουνάκι-πάσα του Φαμπρεγκας.
Και στο 35’ η άμυνα της Τσέλσι «έσπασε» με το γκολ του Μπούσκετς έπειτα από ωραία παράλληλη σέντρα του Κουένκα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Τέρι έκανε μεγάλη «βλακεία» αφού κλώτσησε εκτός φάσης τον Σάντσεζ και αποβλήθηκε. Και στο 43’ ο Ινιέστα έπειτα από πάσα του Μέσι, δεν αστόχησε στο τετ-α-τετ κάνοντας το 2-0 με όλο τον κόσμο να θεωρεί πως το εισιτήριο του τελικού, θα πάει στην Μπαρτσελόνα. Αλλά ο Ραμίρεζ είχε αντίθετη άποψη αφού στο 45’+1 με μια εξαιρετική ενέργεια έκανε το 2-1 δίνοντας μεγάλο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.


πηγη ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...