Νέος πρόεδρος της Γαλλίας ο Φρανσουά Ολάντ

Καθαρή νίκη από 51% ως 52 % με καταμετρημένο το 80,9% των ψήφων του Φρανσουά Ολάντ καταγράφουν με καταμετρημένο το 80,9% των ψήφων τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών. Ο υποψήφιος με το κόμμα ων Σοσιαλιστών φέρεται πως θα ορκιστεί 7ος Πρόεδρος της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας, όπως άλλωστε έδειχναν όλες οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών...

Το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες είχαν αποδεχθεί την επικράτηση του κυρίου Ολάντ εδώ και αρκετές ημέρες και είχαν προσαρμόσει τη ρητορική τους με βάση τις εξαγγελίες του νέου Γάλλου Προέδρου.
Ο Φρανσουά Ολάντ έχει ταχθεί υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης του Συμφώνου Σταθερότητας που προωθεί το Βερολίνο και ζητά αναπτυξιακά μέτρα για τις αδύναμες οικονομίες της ευρωζώνης.
Ο νέος – όπως όλα δείχνουν- πρόεδρος της Γαλλίας έχει ταχθεί ανοιχτά κατά των σκληρών μέτρων λιτότητας που εφαρμόζονται σε πολλές χώρες της ευρωζώνης – μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- και ζητά ανάπτυξη για ολόκληρη την Ένωση. Πάρα ταύτα ο η επιρροή που θα έχει ο κύριος Ολάντ στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι είναι ένα ερώτημα που απασχολεί ιδιαιτέρως τον γαλλικό Τύπο.
Η συγκέντρωση του Φρανσουά Ολάντ έχει προγραμματιστεί για την πλατεία της Βαστίλης και ο ίδιος πρόκειται να έρθει στο Παρίσι από την εκλογική του περιφέρεια στην Τουλ της κεντρικής Γαλλίας αργότερα το βράδυ.Ο Νικολά Σαρκοζί ο πρώτος Πρόεδρος της Γαλλίας που δεν καταφέρνει να επανεκλεγεί από το1958 πρόκειται να δεχθεί και δημοσίως την ήττα του από την Κονκόρντ όπου ετοίμαζε την συγκέντρωση των οπαδών του για να γιορτάσει ενδεχόμενη επανεκλογή του στο Ελιζέ.
Οι οπαδοί του Σοσιαλιστή υποψήφιου έχουν βγει στους δρόμους και πανηγυρίζουν. Οι οδοί που οδηγούν στην πλατεία της Βαστίλης έχουν γεμίσει από οπαδούς του σοσιαλιστικού κόμματος και η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός, ώστε -τουλάχιστον για την ώρα- να παραμείνουν ανοιχτές.
Μια τεράστια εξέδρα έχει στηθεί στη λεωφόρο Richard-Lenoir λίγα μέτρα μακριά από το την Place de la Bastille ώστε ο Φρανσουά Ολάντ να εκφωνήσει το λόγο του, μόλις επιστρέψει στο Παρίσι από την Τουλ.
Οι ελληνικές εκλογές απασχολούν ήδη το γαλλικό Τύπο, με τους περισσότερους Γάλλους δημοσιογράφους να εστιάζουν στην είσοδο στο ελληνικό Κοινοβούλιο της Χρυσής Αυγής.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...